Köpek dövüştürenlere jandarma baskını

Köpek dövüştürenlere jandarma baskını
Bir ihbarı değerlendiren Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler sabahın erken saatlerinde boş bir arazide köpek dövüştürenlere baskın yaptı. Yapılan baskında 2 köpek ve 25 kişi yakalandı. Köpek sahiplerine...

Bir ihbarı değerlendiren Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler sabahın erken saatlerinde boş bir arazide köpek dövüştürenlere baskın yaptı. Yapılan baskında 2 köpek ve 25 kişi yakalandı. Köpek sahiplerine 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında işlem yapıldı.

2 KÖPEK VE 25 KİŞİ YAKALANDI

Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler önceki gün sabah saatlerinde boş bir arazide köpek dövüştürüleceği bilgisi alınması üzerine harekete geçti. Ekipler, Sabah Saat.06.45 sularında gerçekleştirilen operasyonda köpek dövüşünün gerçekleştirildiği iddia edilen alana baskın yaptı. Yapılan baskında alanda 25 kişi ve 2 köpek yakalandı.

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

Köpek sahibi olan M.A, A.D ve O.B isimli şahıslara 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanununun 11.maddesine istinaden adli işlem uygulanırken, şüpheli olarak ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakıldı. Köpek dövüşüne katıldığı tespit edilen vücudunda yara izi bulunan 1 adet köpek koruma altına alınarak Kırıkkale Belediyesi Hayvan Barınağına teslim edildi. Meydana gelen olayla ilgili Kırıkkale Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı tarafından adli tahkikat başlatıldı.

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.