Köy yolları beton oluyor

Köy yolları beton oluyor
KIRIKKALE'DE BU YIL YAPILACAK ÇALIŞMALARLA BİRLİKTE BETON YOL AĞI 90 KİLOMETREYE ULAŞACAKKırıkkale İl Özel İdaresi 2021 yılı yatırımlarının açılış törenini yapıldı. Balışeyh Ulaklıköyü'nde gerçekleştirilen açılışta...

KIRIKKALE'DE BU YIL YAPILACAK ÇALIŞMALARLA BİRLİKTE BETON YOL AĞI 90 KİLOMETREYE ULAŞACAK

Kırıkkale İl Özel İdaresi 2021 yılı yatırımlarının açılış törenini yapıldı. Balışeyh Ulaklıköyü'nde gerçekleştirilen açılışta yapımına başlanan Beton Asfalt bağlantı yol açılışında konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan, 2021 yılı içerisinde yapılacak beton yol payım çalışmalarıyla birlikte beton yol ağının 90 Kilometreye oluşacağını söyledi.

BU YIL 96 PROJE YÜRÜTÜLÜYOR

Kırıkkale'ye bağlı 185 köye hizmet götüren İl Özel İdaresi 2021 yılı yatırımlarına başladı. Yeni sezon öncesi Balışeyh Ulaklıköyü'nde tören düzenlenirken törene Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Çaykara, ilçe başkanları ve diğer yetkililer katıldı. Törende konuşan Vali Sezer, sezonun hayırlı olması temennisinde bulundu. Protokol üyeleri açılış töreninin ardından Balışeyh ilçesine bağlı Ulaklı Köyünde beton yol çalışmalarında incelemelerde bulundu. Törende konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan, bu yıl yol programında 39, içme suyu programında 41, kanalizasyon programında 1, üst yapı programında 15 olmak üzere toplam 96 proje yürütüleceğini vurguladı.

185 KÖYE HİZMET GÖTÜRÜYOR

İl Özel İdaresi olarak Kırıkkale'de ilklerden birisi olan Köy yollarında beton yol yapımı çalışmasının başladığını hatırlatan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan "İl Özel İdaresi olarak görev sahamıza giren her alanda büyük bir çalışma azmiyle işlerimizi yapmaya gayret ettik ve gayretimiz devam etmektedir.  İdaremizce bu yıl yol programında 39, içme suyu programında 41, kanalizasyon programında 1, üst yapı programında 15 olmak üzere toplam 96 proje yürütülmektedir. Günümüz itibariyle, bir köyümüz hariç (orda kaynak sıkıntısı var)184 köyümüzün içme suyu yeterlidir. İçmesuyu tesislerimizden Sağlık Bakanlığı standartlarına uygun hale getirilen köy sayımız 182 merkezi dağıtımlı ferdi içme suyu tesisi yapılan köy sayımız ise 156’dir. Yine günümüz itibariyle 185 köyümüzün 148’indekanalizasyon tesisi bulunmaktadır. İdaremizin görev sahasında toplam yol ağı 1665 km. dir. (Bunun 796 km.si asfalt, 763 km.si stabilize, 90 km.si tesviye ve 16 km.si ise kilit parke vasfında iken)Şimdi törenini yaptığımız 2021 yılı çalışmaları tamamlandığında 87 km.  yolunda ilavesiyle beton yolumuz 90 km. olacaktır" diye konuştu.

BETON YOLUN ÖMRÜ DAHA UZUN

Karahan "İdaremizce son 5 yılda565 km. yolda asfalt çalışması yapılmıştır. Ancak, İdaremizde geleneksel asfalt yapım şekli olan, halk dilinde soğuk asfalt diye tabir edilen sathi kaplamanın ortalama ömrü en fazla 3 yıldır. Bu süre zarfında bozulan yolun tekrar yapılması ihtiyacı, tüm yol ağının asfalt olmasını imkânsız kılmıştır.  İşte bu durumun çözümü içinkonu tüm detaylarıyla incelenmiş, mevcut kaynakların verimli kullanılması esas alınarak beton yol yapılmasına karar verilmiştir. İlimizde gerçekleştirilecek olan bu çalışmanın 1. Etabı 31,2 kilometreden oluşuyor. Beton yolumuzun sıkıştırılmış kalınlığı 15 cm. olarak uygulanacak, yol genişliği ise ortalama 6 metre olacaktır. Sözleşme gereği işin bitim tarihi 11 Eylül 2021’dir".

MAKİNE PARKIMIZ GENİŞLEDİ

"İdaremiz imkanları ile 2021 yılı içerisinde 1 adet greyder,1 adet ekskavatör,1 adet tır,1 adet lobet,1 adet çekiçi alınarak araç parkımıza kazandırılmış olup böylece  idaremiz hizmet ağında bulunan köylere  2021 yılı itibari ile  toplam da 37 adet iş makinası ve 78 adet araç (Kamyon-Picup-Minübüs-Otobüs-Seyyar tamir) ile hizmet verilmektedir. Beton yol yapılması hususunda verilen kararda, bu husustaki çalışmalarda ve kaynak temininde yoğun mesai harcayan ve büyük emekleri olan Sayın Valimize, Milletvekillerimize, bu husustaki aldıkları kararlarla her zaman desteklerini gördüğümüz İl Genel Meclisi Başkanı ve üyelerine şükranlarımı arz ediyorum" dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 20 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.