KÜ’de rektörlük heyecanı başladı

KÜ’de rektörlük heyecanı başladı
Yüksek Öğretim Kurulu 15 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanını yayımladı. Yayımlanan üniversiteler arasında Kırıkkale Üniversitesi’de bulunuyor. Kırıkkale Üniversitesinde ilk dönemi olan Rektör Prof. Dr....

Yüksek Öğretim Kurulu 15 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilanını yayımladı. Yayımlanan üniversiteler arasında Kırıkkale Üniversitesi’de bulunuyor. Kırıkkale Üniversitesinde ilk dönemi olan Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’ın ikinci dönem için yeniden aday olması bekleniyor.

ASLAN’IN YENİDEN ADAY OLMASI BEKLENİYOR

Yüksek Öğretim Kurumu 15 üniversite için rektör adaylığı başvuru ilamı yayınlandı. İlana çıkan üniversitelere rektör olmak isteyen adaylar 12 Ağustos’a kadar müracaatta bulunabilecekler. Kırıkkale Üniversitesi’nde de rektörlük başvuruları bugün itibariyle başladı. 4 yıldır rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Ersan Aslan’ın yeniden aday olması bekleniyor. Rektör adaylar arasından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirlenecek. Yayımlanan ilanda “2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile değişik 13. maddesinin (a) fıkrası ve 3 sayılı "Üst Kademe Kamu Yöneticileri ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Atama Usûllerine Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnam​esi" hükümleri ve "Rektör Adayı Olmak İsteyenlerin Başvurusuna İlişkin Usul ve Esaslar" uyarınca Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kırıkkale Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi ve Trabzon Üniversitesine rektör ataması yapılacaktır. Rektör adayları 01/08/2022 tarihinden 12/08/2022 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvuruda bulunabilecek” ifadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.