KÜ'den Cezayirli Öğrencilere Türkçe eğitimi

KÜ'den Cezayirli Öğrencilere Türkçe eğitimi
Kırıkkale Üniversitesi tarafından Cezayirli Öğrenciler için düzenlenen Çevrimiçi Türkçe Öğretim Kursu’nun B1 ve B2 seviyeleri de tamamlandı. Kursa katılan 15 öğrenciden 9’u kursu başarıyla tamamlayarak sertifikasını...

Kırıkkale Üniversitesi tarafından Cezayirli Öğrenciler için düzenlenen Çevrimiçi Türkçe Öğretim Kursu’nun B1 ve B2 seviyeleri de tamamlandı. Kursa katılan 15 öğrenciden 9’u kursu başarıyla tamamlayarak sertifikasını aldı.

ONLİNE SERTİFİKA TÖRENİ

Kırıkkale Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Cezayir Blida 2 Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen online Türkçe dil eğitiminin B1 ve B2 seviye kursları tamamlandı. Kursu tamamlayan öğrenciler için yapılan Online Sertifika törenine Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Tömer Müdürü Doç. Dr. Deniz Melanlıoğlu, Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, Fen Edebiyat Fakültesi Fransızca Mütercim-Tercümanlık Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Yusuf Polat, Cezayir Blida 2 Üniversitesi’nden Rektör Prof. Dr. Prof. Dr. Khaled Ramoul, Cezayir Blida 2 Üniversitesi’nden Rektör Yardımcısı Dr. Sarah Kouıder Raba ve sertifika alan 9 öğrenci katıldı.

TÜRKÇE ÖĞRENEN ÖĞRENCİLER ŞİİR OKUDU

Düzenlenen Online Sertifika Töreninde Rektör Aslan, Cezayir ile gönül bağımıza vurgu yaparak iki üniversite arasındaki iş birliğinin gelişmesine yönelik çalışmalara devam etmek istediklerini belirtti. Törende sertifika almaya hak kazanan Cezayirli öğrenciler Sezai Karakoç, Necip Fazıl, Arif Nihat Asya ve Abdurrahim Karakoç'a ait şiirleri okuyarak herkesi duygulandırdı. Cezayirli öğrencilere kültür elçilerimiz olma yönünde önemli bir adım attıklarını söyleyen Rektör Aslan gösterdikleri başarı için hem öğrencileri hem de onları yetiştiren Türkçe Öğretim Araştırma ve Uygulama Merkezi öğretim elemanlarını tebrik etti.

400 SAATLİK ORTA DÜZEY TÜRKÇE KURSU

Cezayir Blida 2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khaled Ramoul, öğrencilerin online Türkçe eğitim sürecinde geldikleri ileri seviyeyi görmekten duydukları şaşkınlık ve memnuniyetleri dile getirdi. Blida 2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khaled Ramoul ve Rektör Yardımcısı Dr. Sarah Kouider Rabah, başta Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan olmak üzere bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti. Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından düzenlenen 400 saatlik B2- Orta Düzey Türkçe Kursuna 15 öğrenci katıldı, kursu başarıyla tamamlayan 9 öğrencimiz sertifika almaya hak kazandı.  HABER: Şeyma Fidan

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.