KÜ'NÜN KENDİNE HAS BİR ÇİZGİSİ VAR

KÜ'NÜN KENDİNE HAS BİR ÇİZGİSİ VAR
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç Kırıkkale Üniversitesi Senato toplantısına katıldıKırıkkale Üniversitesi Senato toplantısı bu hafta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın çevrimiçi katılımıyla...

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç Kırıkkale Üniversitesi Senato toplantısına katıldı

Kırıkkale Üniversitesi Senato toplantısı bu hafta Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın çevrimiçi katılımıyla Merkezi Derslikler binasında yapıldı. Saraç " Kırıkkale Üniversitesi kendisine has bir çizgisi olan, büyümesi gelişmesi sıhhatli bir şekilde devam eden bir üniversitemizdir" diye konuştu.

KENDİSİNE HAS BİR ÇİZGİSİ VAR

Senato toplantısına Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat İnanç ve Prof. Dr. Mehmet Başalan ile Üniversite senato üyeleri katıldı. Toplantı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’ın Üniversiteyi genel olarak tanıttığı ve Üniversitede yapılan çalışmaları anlattığı sunum ile başladı. Rektör Aslan, Rektörlüğü süresince Üniversitenin YÖK’e ilettiği birçok talebine göstermiş olduğu ilgiden ve olumlu geri dönüşler dolayısıyla YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a teşekkürlerini iletti. Kırıkkale Üniversitesinin Başkent’e yakın olmanın avantajlarını iyi bir şekilde değerlendirdiğini belirten YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, ‘Kırıkkale Üniversitesi kendisine has bir çizgisi olan, büyümesi gelişmesi sıhhatli bir şekilde devam eden bir üniversitemizdir. Bizler talep noktasında bizlere iletilen rasyonel fikirlere zaten olumlu yaklaşıyoruz" ifadesini kullandı.

YÜKSEKÖĞRETİM SİSTEMİ HIZLA BÜYÜYOR

Saraç açıklamalarının devamında "Sizlerin taleplerinizin olumlu karşılanmasında asıl önemli etken bu talepler üzerinde çalışarak bizlere ulaştırmanızdır. Bu güzel bir durum. Sizler üniversitenizde rasyonel bir şekilde çalışıyorsunuz ve bunun karşılığı olarak da hem bizim işimizi kolaylaştırıyorsunuz ve sizler de ileriye yönelik bir projeksiyonunuzu bulunduğunuz yerden, bulunduğunuz zaman diliminden gerçekleştiriyorsunuz. Bu açıdan da biz sizlere ve Ersan Hocama teşekkür ederiz. Yükseköğretim sistemi hızla büyüyor ve sayısal olarak büyümenin yani yatay büyümenin bir derinlik kazanması gerekiyor. Buna da YÖK olarak dikey büyüme diyoruz.  Bizler malumunuz ilk icraat olarak Kalite Kurulu kurulmasını gerçekleştirdik. İhtisaslaşma süreci başlattık. Yükseköğretimde dijitalleşme çalışmalarına hız verdik. Dünyada bir ilk olan ulusal ölçekli doktora programını başlattık” diye konuştu.

SARAÇ ADINA BİR ÖĞRENCİYE TABLO HEDİYE EDİLDİ

Toplantı, Prof. Dr. Yekta Saraç’ın, senato üyelerinin sorularını cevaplaması ile sona erdi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’a teşekkür eden Rektör Aslan, yoğun programı arasında Kırıkkale üniversitesi senato toplantısına çevrimiçi olarak katılan Prof. Dr. Yekta Saraç adına yeni mezun olan bir öğrenciye tablo hediye etti. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.