Liderlik temalı Rektörler Konferansı

Liderlik temalı Rektörler Konferansı
Kırıkkale Üniversitesinin 30. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Yükseköğretimde Eğitimde Liderlik’ temalı Rektörler Konferansı,  Merkezi Derslikler binasında yapılan açılış toplantısı ile başladı. Konferansın...

Kırıkkale Üniversitesinin 30. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Yükseköğretimde Eğitimde Liderlik’ temalı Rektörler Konferansı,  Merkezi Derslikler binasında yapılan açılış toplantısı ile başladı. Konferansın açılışında konuşan Rektör Prof Dr. Ersan Aslan “Rektörler Konferansı'nda fikir, deneyim ve iyi uygulama örneklerini paylaşmak için iyi bir fırsatımız olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

6 AYRI ÜLKEDEN KATILIM

Kırıkkale Üniversitesinin ev sahipliğinde Yükseköğretimde Eğitimde Liderlik’ temalı Rektörler Konferansı başladı. Açılış toplantısına Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Cezayir Blida 2 Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Khaled Ramoul, Endonezya Gadja Mada Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Ova Emilia,  Polonya WSB Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arnold Bernaciak, Azerbaycan Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mubariz Jamalov, Slovakya Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mikuláš Bittera, Gadja Mada Üniversitesi  Ortaklıklar ve İşbirlikleri Birimi Müdür Yardımcısı Dr. Wirastuti Widyatmanti, Bulgaristan Varna Üniversitesi Erasmus Kurum Koordinatörü Sergey Dimitrov akademik ve idari personeller katıldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Açılış toplantısı öncesinde Rektör Aslan, misafirlerle yerli ve milli teknolojik ürünlerin çizimlerinin yer aldığı sergiyi gezdi.  Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Hüda Sayın Yücel, sergi ve öğrencilerin çalışmaları hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Kırıkkale Üniversitesinin tanıtım videosunun izlenmesi ve açılış konuşmaları ile devam etti. Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer’in sunduğu programda Arş. Gör. Dr. Mehtap Aral Duvan İngilizce-Türkçe, Doç. Dr. Mesut Cevher ise Arapça-Türkçe tercümanlık yaptı. Kırıkkale Üniversitesinin uluslararası işbirliği faaliyetleri, öğrenci ve personel hareketliliği konularında dinleyicilere bilgi veren KÜ Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, başta Rektör Aslan olmak üzere etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere,  Azerbaycan, Cezayir, Endonezya, Polonya, Slovakya ve Bulgaristan’dan konferansa katılan partner üniversitelerin Rektörlerine, Rektör Yardımcılarına ve delegelerine, teşekkürlerini iletti.

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN TEORİK BİLGİYİ UYGULAMA İLE BİRLEŞTİRMEK

Konferansın amacı, Üniversitemizin ulusal ve uluslararası işbirliği çalışmaları hakkında Üniversite temsilcilerine açıklamalarda bulunan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, “30. yıl dönümümüz münasebetiyle yaptığımız Rektörler Konferansımıza hoş geldiniz. Dünyanın dört bir yanından gelen üniversite temsilcilerinin bugün kendi ülkelerinin yükseköğretim sistemini tanıtmak, eğitimin geleceği adına zorlukları ve fırsatları tartışmak için bir araya gelmeleri büyük önem taşımaktadır. Rektörler Konferansı'nda fikir, deneyim ve iyi uygulama örneklerini paylaşmak için iyi bir fırsatımız olduğuna inanıyorum. Üniversitelerin sorumluluğu sadece ulusal kalkınmaya ve refaha katkıda bulunmak mıdır? Yoksa evrensel akademik kurumlar olarak üniversitelerin amacı dünya barışına ve tüm dünyadaki insanların mutluluğuna odaklanmak mıdır? Bu soruların ikincisine verilecek olumlu yanıt bizim için anlamlıdır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da dediği gibi, Türkiye'deki tüm kurumlar gibi üniversiteler de dünyaya katkı sağlayacak gençler yetiştirmek ve dünya barışına hizmet edecek araştırmalar yapmak için çalışıyor. Dünyanın üzerindeki ihtiyaç sahibi insanlara yardım etmekten çekinmiyoruz. Dünyanın dört bir yanındaki insanların mutluluğuna katkıda bulunabildiğimiz sürece, birlikte çalışmak ve projeler üretmek konusunda hiçbir çekincemiz yoktur. Bu konferansın hedeflerinden biri de doğrudan teknoloji ve endüstri ile ilgilidir. Ve bizim için gerçekten önemli olan, teorik bilgiyi yükseköğretim düzeyinde uygulama ile birleştirmektir. Öğrencilerimiz, Üniversite olarak imzaladığımız protokoller ve kurduğumuz işbirlikleri sayesinde şirketlerde veya kurumlarda kendi alanlarıyla ilgili deneyim kazanma fırsatı buluyor. Bu sayede Üniversitemizde eğitimlerine devam ederken bir yandan da para kazanmaya başlıyorlar. Üniversite-sanayi işbirliğini öğrencilerin teorik bilgilerini pratikle birleştirmeleri için önemli bir yol olarak görüyoruz. Bu amaçla çeşitli protokoller imzaladık. 35 ülkede yüzden fazla üniversite ile ortaklığımız bulunmaktadır. Kırıkkale Üniversitesi'nde yıllar içinde oluşturduğumuz bu işbirliği ağını tüm kıtalardaki diğer üniversitelere yaymak istiyoruz. Bu konferansın kurumlarımız arasındaki ilişkileri güçlendireceğine ve gelecekte Üniversitelerimizin ortak stratejik planlarının geliştirilmesine katkıda sağlayacağına inanıyorum. Tüm misafirlerimize Üniversitemize geldikleri için teşekkür ediyorum ve konferansın hepimiz adına verimli geçmesini diliyorum” dedi.

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.