Liselerde AFAD gönüllülüğü başlatıldı

Liselerde AFAD gönüllülüğü başlatıldı
Kırıkkale Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından afet bilincini yaygınlaştırmak amacıyla ortaöğretim kurumlarında 15 yaşını dolduran öğrencilerin AFAD gönüllüsü olmaları için ilk uygulama Kırıkkale'de hayata...

Kırıkkale Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından afet bilincini yaygınlaştırmak amacıyla ortaöğretim kurumlarında 15 yaşını dolduran öğrencilerin AFAD gönüllüsü olmaları için ilk uygulama Kırıkkale'de hayata geçirildi.

AFETLERE HAZIRLIK KULÜBÜ AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLUYOR

"Afetlere Hazırlık Kulübü AFAD Gönüllüsü Oluyor" sloganı ile liselerde faaliyet gösteren afetlere hazırlık kulübü ve üyelerini daha aktif hale getirmek amacıyla Kırıkkale fen Lisesinde düzenlenen programın ardından çalışmalara başlanıldı. Programda konuşan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, kent genelindeki 15 yaşını doldurmuş tüm öğrencilerin AFAD konusunda bilinçli hale geleceğini söyledi. Okullardaki tüm hazırlıkların yapıldığı belirten Tüfekçi, "AFAD Başkanlığımızın koordinesinde AFAD İl Müdürlüğümüz ve Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile bütün ortaöğretim kurumlarımızdaki 15 yaşını doldurmuş öğrencilerimizin tamamını AFAD gönüllüsü yapacağız. Bunun için burada Kırıkkale'de bir start verdik. Özellikle AFAD bilinci kulüplerini daha etkin hale getirerek kulüpteki öğrencilerimize ilk önce AFAD il müdürlüğümüzün uzmanları tarafından eğitimler verilecek. Devamında çocuklarımız kendi akranlarına akran eğitimi şeklinde AFAD gönüllüsü olmalarını sağlayacak ve AFAD bilincini aşılama ile ilgili çalışmalar yapacaklar. Nihayetinde ilimizdeki 15 yaş üzeri okullarımızda mevcut öğrencilerimizin tamamını AFAD bilinci ile yetiştirmiş olacağız. Çocuklarımızın genç yaşta AFAD konusunda hazırlıklı olması bizim için önem arz ediyor. Bizler çocuklarımızı her alanda yetiştirirken bu alanda da eksik kalmasın diye Kırıkkale'de böyle bir bilinçlendirme çalışması başlattık. Bütün ortaöğretim okullarımızda AFAD gönüllülük panoları oluşturduk, yönetimlerini oluşturduk. Dolayısıyla AFAD bilinci olmayan hiçbir gencimiz kalmayacak. Ülkemizin gençlerinin bu eğitimlere bu bilince ihtiyaçları vardı. Bunu da sağlamış oluyoruz. Güzel bir başlangıç olacak. Tüm ülkemize örnek olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

AFETLERE KARŞI FARKINDALIK VE HAZIRLIK BİLİNCİ ARTIRILIYOR

AFAD Başkanlığı Gönüllü Bağışçı İlişkiler Dairesi Başkanlığından Grup Başkanı Gökhan Özkan da, "2019 yılında AFAD gönüllülük sistemi faaliyetlerini başlattık. AFAD gönüllülük sistemimizi liselerimizde yaygınlaştırma adına Kırıkkale ilinde bir pilot uygulama başlattık. Afetlere hazırlık kulübümüzün üyeleri öncelikle öğrencilerimizi, kulüp yöneticilerini ve diğer öğrencileri AFAD gönüllüsü yapalım istedik. Sonrasında AFAD gönüllülük sistemimizi onlara anlatalım. Sistemimiz üzerinden afetlere hazırlık bilincini okullarımızda yaygınlaştıralım istiyoruz. Bu kulüplerimiz aracılığı ile okullarımızda afet bilinci ile ilgili yüz yüze afet bilinci eğitimleri organize ederek afet farkındalığını, afetlere hazırlık bilincini, yayınlaştırmayı hedefliyoruz. AFAD Başkanlık olarak Kırıkkale'de başlatmış olduğumuz bu uygulamayı ilerleyen dönmelerde Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı daha çok bireye, daha çok gencimize ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız herhangi bir afetten etkilenmemiz durumunda nasıl davranacağımızı bilerek verdiğimiz eğitimler yoluyla en az zararla kendimizi ve etrafımızdaki bireyleri kurtarabilecek kişilerin sayısını artırmaktır." diye konuştu.

MÜRACAATLAR E-DEVLET ÜZERİNDEN

Kırıkkale İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mahmut Coşkun da konuşmasında, "AFAD gönüllülüğünü liselerde yaygınlaştırmak üzere yola çıktık. 2019 yılında başkanlığımız tarafından Türkiye genelinde uygulamaya konulan AFAD Gönüllülüğü Projesini yerelde ilimizde Milli Eğitim Müdürlüğümüzle okullarda daha da yaygınlaştırıyoruz. AFAD gönüllüsü 3 modülden oluşmaktadır. Birinci modülde temel AFAD gönüllüsü, ikinci modülümüzde destek AFAD gönüllüsü, üçüncü modülümüzde ise uzman AFAD gönüllüsü şeklinde uygulanmaktadır. Her vatandaşımız ve 15 yaşını dolduran her birey kendi e-Devlet'lerinden müracaat ederek AFAD gönüllüsü olabilmektedir. Proje 2019 yılında yürürlüğe girdiğinde vatandaşlardan AFAD gönüllüsü olma yolunda büyük bir kampanya başlatmamıza rağmen ciddi sayılara ulaşamadık. Ancak Elazığ depreminde AFAD'a bir anda müracaat sayımız 600'lere çıktı. İzmir depremiyle bini geçti. Şuanda ilimizde AFAD gönüllüsü olarak müracaat eden sayımız ise bin 387.  Bugün 15 yaşını dolduran herkesi kabul ettiğimiz için okullarımıza AFAD gönüllüsü kulübü adı altında devam etmek için fen lisemizde başladık. Amacımız destek AFAD gönüllüsü kulüplerini oluşturup okullardaki diğer öğrencilerimizin de afetlere hazırlıkla ilgili gönüllü olmalarını sağlamaktır. Her gönüllüyü sürece dahil ettiğimizde toplumdaki afet bilinci sayısı daha artmış olacaktır. Okullarımızdaki öğrencilerin katılımları ise bu bakımdan büyük önem taşımaktadır." dedi. Program, öğrencilere AFAD'la ilgili gönüllü ekipmanların ve bilgilendirici broşürlerin verilmesinin ardından son buldu. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.