MAHALLE KONAKLARI FABRİKA GİBİ

MAHALLE KONAKLARI FABRİKA GİBİ
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın talimatlarıyla nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu mahallelerde kurulan Mahalle Konakları adeta fabrika gibi üretime devam ediyor. Sanayi Mahallesi Konağında yapılan bez bebekler...

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın talimatlarıyla nüfus yoğunluğunun yüksek olduğu mahallelerde kurulan Mahalle Konakları adeta fabrika gibi üretime devam ediyor. Sanayi Mahallesi Konağında yapılan bez bebekler yurt dışına ihraç edilirken, diğer mahalle konaklarında da üretimi sürdüren ev hanımları el emeği göz nuru ürünleriyle hem üretiyor, hem de ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

EĞİTİCİ KURSLAR AÇILIYOR

Kırıkkale’de bir süre önce devreye alınan Mahalle Konakları ev hanımlarının adeta uğrak yeri haline gelmiş durumda. Sanayi Mahallesi, Selimözer Mahallesi, Kaletepe Mahallesi, Aşağımahmutlar Mahallesi ve Çalılıöz Mahallesinde bulunan, Tel kırma kursu, ebru, ahşap boyama, takı tasarımı gibi el sanatları kurslarının yanı sıra, Kur’an Kursu başta olmak üzere ev hanımlarının her türlü kurs taleplerini karşılayan mahalle konakları diğer taraftan da ekonomik getirisiyle de dikkat çekiyor. Kursiyerler tarafından üretilen el emeği göz nuru ürünler toplumun her kesiminin büyük beğenisini kazanıyor. Sanayi Mahallesi konağında üretile bez bebeklerin Amerika’ya ihraç edilmesinin ardından, diğer mahalle konaklarında üretilen el ürünleri de çeyizleri süslüyor.

KURSLARDA ÖĞRENEREK ÜRETİME GEÇİYORLAR

Kırıkkale Belediyesinin açtığı Mahalle Konakları, Semt sakinlerinin birlikte olabildiği, kitap, gazete okudukları, günün her saati kahvesini, çayını içip sohbet edebildikleri, açılan kurslarla el işi öğrenerek ev ekonomilerine katkıda bulunabildikleri mekan haline geldi. Rengarenk boyalar ile boyanan bir birinden farklı süs eşyaları, ince oyalar, hediyelik eşyaların hepsi Mahalle Konaklarında kursiyerler tarafından üretiliyor. Ev hanımları hem boş zamanlarını değerlendiriyor, hem de hediyelik eşyaları ile ev ekonomilerine katkıda bulunuyor. Kimi ürünler yurt dışına ihraç edilirken, kimi ürünlerde gelinlik kızların çeyizlerini süslüyor. Mahalle konaklarında üretilen el emeği göz nuru ürünler büyük rağbet görüyor.

MAHALLELİ KADINLARDAN TEŞEKKÜR

Mahalle konaklarını kendilerine kazandıran Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya teşekkür eden kadınlar “Başkanımızın özellikle bayanlarımıza vermiş olduğu desteğe teşekkür ediyoruz. Burada aldığımız kurslar ile aile ekonomimize katkı sağlıyoruz. Yine mahalle konaklarımızda bir birinden farklı kurslar, eğitimler seminerleri, sağlık konularında bilgilendiğimiz alanlar haline geldi. Mahalle konaklarımız mahallemize farklı bir renk ve heyecan kattı. Böyle bir hizmetin kazandırılmasında emeği bulunan herkese teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.