Mali Müşavirler yüksek lisans eğitimlerini tamamladı

Mali Müşavirler yüksek lisans eğitimlerini tamamladı
Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası arasında yapılan Lisansüstü Eğitim ve İş Birliği Protokolü çerçevesinde eğitimlerini başarı ile tamamlayan meslek...

Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü ile Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası arasında yapılan Lisansüstü Eğitim ve İş Birliği Protokolü çerçevesinde eğitimlerini başarı ile tamamlayan meslek mensuplarına diplomaları törenle verildi.

EĞİTİMLERİNİ TAMAMLADILAR

Mavi salonda düzenlenen programa Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Özdemir, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç.Dr. Abdussamed Yeşildağ, Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir ve Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odası mensupları katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.  Dönem birincisi Zafer Bal, konuşmasında, “Kırıkkale Üniversitesi ile Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası arasında imzalanan işbirliği protokolü ile bizlere bu imkanı sağlayan sayın Rektörümüze, sayın Oda Başkanımıza, özellikle yüksek lisans eğitiminde bilgi ve deneyimlerini bizlere aktaran çok kıymetli hocalarımıza en kalbi duygularımla şükranlarımı şahsım ve arkadaşlarım adına sunar, teşekkürlerimi arz ederim” diye konuştu.

DİNAMİK BİR MESLEĞİN MENSUPLARIYIZ

Kırıkkale Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ferman Aldemir yaptığı konuşmasında “Rektörümüzün himayesinde başlatılan, Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’ndeki lisansüstü öğrenim programını başarıyla tamamlayan öğrencilerimizin mezuniyetinde bulunmaktayız. Küresel düzlemde yaşanan büyük sağlık sorunu ve ekonomik krizden en fazla etkilenen mesleklerin başında Mali Müşavirler mesleği gelmektedir. Mali Müşavirlerin ve Yeminli Mali Müşavirlerin sundukları hizmetin ne kadar hayati öneme sahip olduğunu pandemi bir kez daha ortaya koymuş oldu. Meslekte hizmet kalitesini artırarak, mesleki uzmanlık alanlarına yönelerek mesleğin yarınlarına bakmaya devam edebiliriz. Sürekli gelişen, değişen, dinamik bir mesleğin mensuplarıyız. Kendisini yenileyen dinamik yapımız geleceğe uyumun anahtarı olacaktır” ifadesini kullandı.

PROTOKOLLERE YENİLERİ EKLENECEK

Mutluluk ve heyecanı bir arada yaşadığımız bir gün olduğunu ifade eden Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Doç. Dr. Abdüssamed Yeşildağ da yaptığı konuşmasında,”Diplomalar sadece bir başarının karşılığı değil aynı zamanda yeni başarılara ulaşmamızı sağlayan adımlardan birisidir. Lisans eğitimini bitirip iş hayatına atılsak da zamanla bilgilerimizi tazelemek, dönemin yeni getirdiği kuramlar, yöntemler, şekilleri tanıma açısından yüksek lisans ile devam etmek çok önemlidir. Hepinizi tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. Doç. Dr. Abdüssamed Yeşildağ,  Üniversite olarak şehre ve ülkeye katkı sağlayacak çalışmalar yapma sorumluluğu ile hareket ettiklerini, yerel ve ulusal çapta bazı kurum ve kuruluşlarla imzalanan protokollere yenilerinin de ekleneceğini belirtti.

ÖĞRENME SÜRECİ YAŞAM BOYU SÜRER

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr .Mahmut Özdemir, “İnsanın öğrenme sürecinin sadece okulla, üniversite ile olmadığını yaşam boyu sürdüğünü ifade ederek, “Bizim ilkemiz beşikten mezara kadar öğrenmektir. Başlamış olduğunuz yüksek lisans programını başarı ile bitirdiniz. Sizleri tebrik ediyorum. Öğrenmenin ve öğrenmeye devam etmenin bilincinde olduğunuzu ve bundan sonra hayat boyu bunu sürdüreceğinizi biliyorum. Sizlere başarılar diliyorum” dedi.  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, “Hepinizi başarılarınızdan dolayı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Üniversitelerin rollerini hepimiz biliyoruz. Eğitim, araştırma ve toplumsal katkı. Biz, sivil toplum örgütleri mensuplarını yaşam boyu öğrenme sürecinde eğitmekten mutlu oluyoruz. Hem kendimiz öğreniyoruz hem de sizlere öğretiyoruz. Son iki yılda üretilen bilimin daha önceki yıllarda üretilen bilime eş değer olduğunu düşünürsek bu eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlıyoruz. Sizler özen gösterdiniz, ilgi gösterdiniz. Mesleğin içinde değerli vakitlerinizi ayırıp Üniversiteye yakın olmaya gayret gösterdiniz. Üniversiteye yakın olan insanlar kendilerini geliştirmek için daha iyi fırsatlar elde ederler. Bu sebeple sizlerin bu başarılarını tebrik ediyorum” diye konuştu.

PROTOKOLLER SADECE KAĞIT ÜZERİNDE KALMIYOR

Rektör Prof. Dr .Ersan Aslan ise, “Hepinizi hayırlı bir günde Ramazan Ayı’nın ilk gününde selam ve sevgi ile selamlıyorum. Bugün sayı olarak az olsak da etki gücü yüksek bir toplantı yaptığımıza inanıyorum. Bu toplantının sonunda vereceğimiz mezuniyet belgeleri hem bizim açımızdan hem de sizler açısından önemli bir belge olacaktır. Üniversitemiz son 2 – 2,5 yıl içerisinde ve öncesinde hem kamu kurumları ve sivil toplumla, hem de 140’ın üzerinde farklı programdan mezun olan öğrencilerin gideceği sektörler itibariyle baktığımızda birçok protokol hayata geçirmiştir. Protokoller sadece o günün vitrinine konan belgeler değildir. Kamu kurum ve kuruluşlarının, sivil toplumun yani devletin içinde bulunan organizasyonların birbirlerinin önünü açmaları, birbirlerini geliştirmeleri, geleceği hedefleyerek birlikteliklerini ileriye götürme noktasında ödevleri, sorumlulukları ve yapmaları gereken işler var. Bu protokolleri bizler bu şekilde değerlendiriyoruz” sözlerine yer verdi. Protokollerin sadece kağıt üzerinde kalmamasına, icraata dökülmesine büyük önem verdiğini ifade eden Rektör Aslan, "Bugünkü toplantının da Üniversitemizin yapmış olduğu protokollerde kendimiz ve paydaşlarımız açısından sözde değil özde ve uygulamada olan protokolleri önemsediğinin bir göstergesi olmuştur" dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.