MESLEK LİSESİ EKMEK ÜRETİMİNE BAŞLADI

MESLEK LİSESİ EKMEK ÜRETİMİNE BAŞLADI
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Türkiye'de 81 ilde 100 noktaya, meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız” açıklamalarının ardından Kırıkkale’de üretim başladı. Pandemi döneminde dezenfektan ve maske karaborsasının...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Türkiye'de 81 ilde 100 noktaya, meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız” açıklamalarının ardından Kırıkkale’de üretim başladı. Pandemi döneminde dezenfektan ve maske karaborsasının yaşandığı günlerde ürettiği ürünlerle ülke gündemine gelen Kırıkkale Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde döner sermaye işletmesi olarak hizmet veren uygulama otelinde ekmek üretimine başlandı.

İLK HEDEF GÜNDE 5 BİN EKMEK ÜRETMEK

Fırıncıların un ve girdi maliyetlerinin yükselmesini neden göstererek 200 gram ekmeği 3 TL’den satmaya başladığı Kırıkkale’de yeni bir gelişme yaşandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in "Türkiye'de 81 ilde 100 noktaya, meslek lisemize ekmek fabrikası kuracağız. Ve günlük 1 milyon ekmek üretim kapasitesiyle o liselerin çıkışındaki satış büfelerinde vatandaşlarımızın düşük fiyatla ekmek almasını sağlayacağız” açıklamasının ardından Kırıkkale'de de çalışmalar hızlandırıldı. Bu kapsamda Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde döner sermaye işletmesi olarak hizmet veren uygulama otelinde ekmek üretimine başlandı. Üretim merkezinin kurulmasıyla birlikte günlük 5 bin ekmek üretimi hedefleniyor.

PANDEMİ DÖNEMİNDE DE DEZENFEKTAN VE MASKE ÜRETİLMİŞTİ

Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, ekmek üretiminin başladığı uygulama oteline giderek incelemelerde bulundu. Okul Müdürü Eren Arslan'dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Telefoncu, yaptığı açıklamada, "Okulumuza ait yerleşkedeki uygulama otelinin fırınında ekmek yapımına başladık ve ilk üretilen ekmekler sofralarımızda yerini aldı. Okullarımızda maske, dezenfektan, mobilya ve daha birçok üretimin yanı sıra şimdi de ekmek üretmenin gururunu yaşıyoruz” diye konuştu. Bilindiği gibi Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi pandemi döneminde bir maskenin 15 TL’ye satılmaya çalışıldığı, dezenfektan stokçuluğunun hortladığı günlerde bir taraftan maske üreterek sağlık çalışanlarına destek vermiş, dezenfektan üretimiyle de ülke gündemine gelmişti.

VATANDAŞLARA UCUZ EKMEK ULAŞTIRMAK İÇİN

Ucuz ekmek üretimiyle bir hizmeti daha hayata geçirdiklerini belirten Telefoncu, "Sayın Bakanımız Mahmut Özer'in talimatlarıyla bizler de şehrimizde çalışmalarımıza başladık. Meslek liseleri olarak her zaman vatandaşlarımızın yanındayız. Bu sayede yeni bir projeyi daha başlatarak vatandaşlarımızı ucuz ekmekle buluşturuyoruz. İlk ekmeğimizi üretmiş olduk. İnşallah üretim merkezimizin kurulmasıyla günlük ekmek kapasitemizi 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz. Buna yönelik tüm çalışmalarımızı hızlandırdık. Kısa sürede bunun da müjdesini halkımızla paylaşacağız” dedi. Okul Müdürü Arslan da, üretimle ilgili çeşitli bilgiler vererek üretimin, okulun döner sermaye işletmesi kapsamında yürütüldüğünü belirterek, sektöre yabacı olmadıklarını ve başarılı sonuçlar elde edeceklerini söyledi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 17 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.