Meydanda, Kuzu maydanozun maceraları oyunu sahnelendi

Meydanda, Kuzu maydanozun maceraları oyunu sahnelendi
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile Kırıkkale'ye gelen Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı tiyatro ekibi, Kuzu maydanozun maceraları oyununu Cumhuriyet Meydanında...

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonu ile Kırıkkale'ye gelen Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı tiyatro ekibi, Kuzu maydanozun maceraları oyununu Cumhuriyet Meydanında ve Keskin ilçesinde sahneledi. Uzun bir pandemi döneminde dışarıya hasret kalan çocuklar meydanda tiyatro izlemenin heyecanını yaşadı.

KIRIKKALE VE KESKİN İLÇESİNDE SAHNELENDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığının, kültür ve sanat faaliyetlerinin halkın ayağına götürülmesini amaçlayan Gezgin Kültür Festivali projesi kapsamında Kırıkkale'ye gelen Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne bağlı tiyatro ekibi, Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda ve Keskin ilçe merkezinde Kuzu maydanozun maceraları oyunu çocuklarla buluştu.Yürüyen Sahne adıyla projelendirilen etkinlikte İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü yapımı olan Kuzu maydanozun maceraları oyunu beğeni topladı. İzmir Devlet Tiyatrosu Müdürü Levent Ulukurt, oyun öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl başlatılan Yürüyen Sahne etkinliğinin bütün Anadolu'yu karış karış gezdiğini söyledi.

PANDEMİ SÜRECİNDE İYİ GELDİ

Çocuklara Yürüyen Sahne ile hiç tiyatro görmemiş, oyun izlememiş çocuklara oyunlarını götürdüklerini ifade eden Ulukurt, "Muhteşem bir kamyon tiyatromuz, yürüyen sahnemiz var. Gittiğimiz yerlerde alanlara yerleşiyoruz ve belediyeler ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüklerinin iş birliğiyle çocuklarımızı davet ediyoruz. Onlara 45 dakika boyunca İzmir Devlet Tiyatrosunun çocuk oyunu, 'Kuzu maydanozun maceraları oyununu sahneliyoruz. Son derece onurlu ve gururlu bir iş yapıyoruz. Önemli olan çocuklara hitap edebilmek, onların yüreklerine dokunabilmek ve onları tiyatroyla buluşturabilmek" dedi. Aileleriyle alana gelen çocuklar, daha sonra Nil Ünlü Aycıl'ın yazdığı, Levent Ulukurt'un yönettiği oyunu ilgiyle izledi.  Pandemi sürecinde normalleşme için gün sayılan şu günlerde çocuklar eğlenceli bir gün geçirmenin keyfini yaşadı.

DESTEĞE TEŞEKKÜR

Kırıkkale İl Kültür ve turizm Müdürlüğü yetkilileri "Bakanlığımızın, kültür ve sanat faaliyetlerinin halkın ayağına götürülmesini amaçlayan “Gezgin Kültür Festivali” adlı projesinin bir parçası olan “Yürüyen Tiyatro Etkinlik Programı” çerçevesinde "Kuzu Maydonozun Maceraları" adlı çocuk oyunu Müdürlüğümüz tarafından Keskin ilçemiz ve İlimizde sahnelendi. Yoğun katılımı ve ilgileri için halkımıza, katkıları için Kırıkkale Belediyesine teşekkür ederiz" ifadesini kullandı. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.