MHP’li Öztürk Kırıkkale’nin demiryolu projelerini sordu

MHP’li Öztürk Kırıkkale’nin demiryolu projelerini sordu
Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; Kırıkkale’nin demiryolu projeleri hakkında, TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın cevaplandırması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.SORU ÖNERGESİ...

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; Kırıkkale’nin demiryolu projeleri hakkında, TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’nın cevaplandırması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

SORU ÖNERGESİ VERDİ

Konu hakkında açıklama yapan Milletvekili Öztürk, “Kırıkkale uzun süredir demiryollarını kullanamıyor. Bu olumsuz durum; hem hemşerilerimizin ulaşım problemini artırmakta, hem de Kırıkkale ekonomisinin kayba uğramasına neden olmaktadır. Diğer taraftan projelerin zamanında bitirilememesi bazı sorunları beraberinde getirmektedir. Hemşerilerimizin yoğun talepleri doğrultusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na TBMM’de yazılı soru önergesi vererek, demiryolları projelerindeki aksaklıkların, eksikliklerin biran önce giderilerek Kırıkkale’ye kazandırılmasını talep ettik” diye konuştu.

KIRIKKALE BANLİYÖ SEFERLERİ BİRAN ÖNCE BAŞLAMALI

Açıklamasında Kırıkkale-Ankara arası uzun zamandır çalışmayan banliyö seferlerine de değinen MHP’li Öztürk; “Kırıkkale-Ankara Banliyö seferlerini çok sayıda hemşerimiz kullanmaktadır. Ancak hatların yenileneceği ve yüksek hızlı tren proje çalışmaları nedeniyle banliyö seferleri uzun zamandır yapılmamaktadır. Seferlerin başlamasıyla ilgili her seferinde farklı tarihler veren DDY ve Bakanlık, biran önce banliyö seferlerinin tekrar başlaması için gerekli adımı atmalı ve Kırıkkalelilerin mağduriyetini gidermelidir. Diğer taraftan Samsun-Kırıkkale, Kırıkkale-Aksaray-Konya hızlı tren hatları da biran önce Kırıkkale’ye kazandırılmalıdır. Kırıkkale’nin demiryolu projelerinin hız kazanması ve nihayete erdirilmesi için 2020 yılı verimli geçmelidir.” diyerek, yeni demiryolu hatlarının Kırıkkale ekonomisine de katkı sunacağını belirtti.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.