Milli Bisiklet sporcuları, 680 kilometrelik yolu bisikletle gidiyor.

Milli Bisiklet sporcuları, 680 kilometrelik yolu bisikletle gidiyor.
Milli Sporcular Ankara’ya ulaşmadan önce Kırıkkale’ de mola verdilerGiresunlu sporcular, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü nedeniyle yaklaşık 700 kilometre yolu bisikletleriyle gidiyor.geçtiğimiz günlerde  Giresun'dan yola çıkan...

Milli Sporcular Ankara’ya ulaşmadan önce Kırıkkale’ de mola verdiler

Giresunlu sporcular, 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü nedeniyle yaklaşık 700 kilometre yolu bisikletleriyle gidiyor.

geçtiğimiz günlerde  Giresun'dan yola çıkan Giresun Lisesi Bisiklet İzcilik Dağcılık Spor Kulübü'nden 4 sporcu, bugün Kırıkkale'ye ulaştı. Sporcular, etkinliklerini Ankara'da sonlandıracak. Anlara’ya ulaşmadan önce sporcular Kırıkkale’de mola verdi.

Sporculardan Doğukan Arıkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Giresun Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesinde okuduğunu ve 6 yıldır bu sporla uğraştığını ve milli sporcu olduğunu söyledi.

Yarışmalarda ve şampiyonalarda birçok derecelerinin olduğunu anlatan Arıkan,

"3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayısıyla kendi bütçemize göre Giresun Lisesi Bisiklet İzcilik Dağcılık Spor Kulübü olarak takımımızla gezi düzenlemek istedik. Eğleniyoruz, güzel geçiyor. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını devam ediyor ancak normalleşme sürecinde kendimizi biraz rahatlatmak için bu etkinlik iyi oldu. Fazla yoğun alanlardan ve tehlikeli bölgelerden geçmeden Kırıkkale'ye geldik."

Sporculardan Emre Genç’de, "Giresun'dan yola çıktık. Dün Samsun'un Kavak ilçesinde konakladık. İkinci günde Kırıkkale'ye ulaştık. Bugün yaklaşık 333 kilometre yol katettik. Okul harçlıklarımızla, çalıştığımız ve biriktirdiğimiz paralarımızla yola çıktık. Yaklaşık 7 yıldır bu sporu yapıyorum. Hedefim ülkemizi Avrupa ve dünyada en iyi şekilde temsil etmek." ifadelerini kullandı. Spordular Kırıkkale’deki molalarının ardından varıl noktasıymışım Ankara’ya hareket ettiler.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.