MKEK Türkiye’nin Gücüne Güç Katıyor

MKEK Türkiye’nin Gücüne Güç Katıyor
Türkiye’nin en önemli Savunma Sanayii tesisi olan MKE Kurumu, Genel Müdür Yasin Akdere ile pandemi sürecinde Türkiye’ye büyük katkı sağladı.

Türkiye’nin en önemli Savunma Sanayii tesisi olan MKE Kurumu, Genel Müdür Yasin Akdere ile pandemi sürecinde Türkiye’ye büyük katkı sağladı.

ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANIYOR

Türkiye’nin en önemli Savunma Sanayii tesisi olan MKE Kurumu, Genel Müdür Yasin Akdere ile pandemi sürecinde Türkiye’ye büyük katkı sağladı. Pandemi dolayısıyla tamamen yerli ve milli maske üretim makinesi, Sahra solunum cihazı, termal kamera sistemi ve dezenfektan ihtiyaçları konusunda MKE’nin büyük katkısı oldu. Süreç halen devam ederken, MKE’de desteğini her alanda sürdürüyor. Genel Müdür Yasin Akdere’nin bu konuda çok hassas kararlar aldığı ve uygulamalar yaptığı gözleniyor.

YENİ TEKNOLOJİLER VAR

MKE Kurumu Genel Müdürü Yasin Akdere, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin envanterine katılması planlanan yeni silah ve mühimmat üretimleri ile yeni teknolojiler konusunda da çok özel ve önemli çalışmalara imza atıyor. Bu çalışmaların bazılarını bizzat kendisi sosyal medya hesabından paylaşarak herkesi gururlandırıyor. TSK’nın dış görevlerde MKE üretimi teknolojileri kullandığı son zamanlarda gözleniyor. Bu durum başta Kırıkkaleliler olmak üzere tüm Türkiye’de gururla karşılanıyor.

AKDERE’NİN PAYLAŞIMLARI

İşte son zamanlarda gündeme gelen iki yeni teknoloji ve üretim hakkında Genel Müdür Yasin Akdere’nin paylaşımları: “Kurumumuz öz kaynakları ile geliştirilen MPT-76 artık daha hafif! Millî imkanlar dahilinde %100 yerli olarak üretilen MPT-76MH ile Mehmetçiğin hareket kabiliyeti ve potansiyel mühimmat taşıma kapasitesi artırıldı.” “Havadan taşınabilir Obüs Boran. Yerli ve Milli üretim, 1760 kg ağırlık, 17 km etkili menzil, 1 dakikadan az sürede atışa hazırlık, Başarılı 24 test, Her çevre koşulunda kesintisiz çalışabilme kabiliyetleri ile Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin emrindedir.”

SOSYAL ÇALIŞMALAR

Kurum ayrıca eğitime katkı amacıyla ihtiyaç sahibi öğrencilere 1200 adet tablet dağıtımında bulundu. Pandeminin kanatsız melekleri sağlık çalışanları için okullar arasında resim yarışması düzenledi. MKE Kurumu 178 milyon 46 bin liralık kurumlar vergisi ödemesi ile de Türkiye genelinde 55 sıra yükselerek 41. sırada yer aldı. Bu gelişme de kayıtlara olumlu bir artı olarak yansıdı.

Bu haber toplam 165 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.