MKE'ye sahip çık mitingi

MKE'ye sahip çık mitingi
Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKEK) yapı ve statüsünün değiştirilmesine yönelik hazırlanan kanun teklifini protesto etmek amacıyla "Geleceğine Sahip Çık, MKEK'ye Sahip Çık" mitingi düzenlendi.MKE'NİN A.Ş. OLMASINA TEPKİ...

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun (MKEK) yapı ve statüsünün değiştirilmesine yönelik hazırlanan kanun teklifini protesto etmek amacıyla "Geleceğine Sahip Çık, MKEK'ye Sahip Çık" mitingi düzenlendi.

MKE'NİN A.Ş. OLMASINA TEPKİ GÖSTERDİLER

Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’na (MKEK) ilişkin kanun teklifine karşı Kırıkkale Cumhuriyet Meydanı'nda, "MKE'ye Sahip Çık" mitingi düzenlendi.  Cumhuriyet meydanında toplanan kalabalık MKE Kurumu’nun A.Ş olmasına tepki gösterdi.  Mitinge, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP milletvekilleri Ahmet Önal, İsmail Atakan Ünver,  Metin İlhan, Ali Keven, Faruk Sarıaslan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın,  DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, İYİ Parti Kırıkkale İl Başkanı Bülent Altınışık, DEVA Partisi İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, partililer ve MKE işçileri katıldı. Düzenlenen mitingde konuşan CHP Grup Başkanvekili Özel “MKE’ye sahip çıkmaya, sizlerle birlikte olmaya geldik. Geçen hafta verilen, Kırıkkale’nin bağrına hançer saplayacak bir kanun teklifinin yarattığı rahatsızlık üzerine AK Partili’nin de MHP’linin de hangi görüşten olursa olsun alnının teriyle para kazanan bu güzel insanların hakkını savunmaya hakkını aramaya geldik. Dosta güven, düşmana kaygı veren. Mehmetçiğimizin elindeki silahını, topunu tüfeğini veren, Altay Tankı’nın en önemli parçalarını üretecek olan Türkiye’nin gözbebeği MKE’nin özelleştirilmesi demek, tank-palet fabrikası, PTT, Türk Telekom gibi bir milli varlığı gözden çıkarmaktır. Teklif ne getiriyor, diye baktım. Bu teklifin içine şunu da koyun demek MKE’yi gözden çıkarmaktır. 5 günü 15 gün yapın demek, kanun teklifini kabul etmek yenilgiyi baştan kabul etmektir" diye konuştu.

AĞBABA “BU SORUNA HERKES SAHİP ÇIKMALIDIR”

Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba da, “MKE’nin bu sorunu orada çalışan işçi ya da memurun sorunu değildir. Orası kapanıp özelleştirse Kırıkkale kapanır, Kırıkkale kaybede, Kırıkkale’nin kapısına kilit vurulur. Sadece işçiler değil, burada yıllardır ekmek yiyen esnafın, taksicinin, bu şehirde yaşayan herkesin sorunudur. Bu duruma herkes sahip çıkmalıdır. Kırıkkale halkının bu konuya sahip çıkması gerekmektedir. Siz eğer dik duru ve ayakta durursanız MKE’ye kimse dokunamaz”ifadesini kullandı.

ÖNAL “MKE İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM”

CHP Kırıkkale Milletvekili Av. Ahmet Önal, “MKE’nin özelleşmesinin ve bunun düşünülmesinin dahi yanlış olduğunu anlattık. Kadrolu ve taşeron işçilerin sorunlarını çözüme kavuşturmak için elimden gelen her şeyi yaptım. Bu süreçte bir yasa getirildi. O yasa birkaç gün kamuoyunda tartışıldı. Üç gün sonra MKE ile ilgili taslak hazırlanmış. Bu taslağı araştırdık plan ve bütçe komisyonuna verildi. MKE için ben komisyonda görev alıyorum. Bu konuda üzerime düşen her şeyi yerine getirmek için çalışma gerçekleştireceğim” diye konuştu

ENGİNYURT “MEYDANLARI BOŞ BIRAKMAYIN KARŞI ÇIKIN”

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, “MKE obüs üretiyor, tank üretiyor, silah üretiyor, füze üretiyor. Bunların üretildiği bir kurumun özelleşmesi bulunduğu şehre adeta ihanettir. Buna asla izin vermeyelim. Bizler bu ülkeye bu topraklara büyük hizmetler yapmış MKE’nin siz işçi ve memur kardeşlerimizin çocuklarınıza ekmek götürdüğünüz bu kurumun özelleşmesine hep birlikte karşı çıkın. Bu meydanları asla ve asla boş bırakmayın” dedi.

KARAKUŞ: “ÖZELLEŞTİRİLME İHANET OLACAKTIR”

Deva Partisi Kırıkkale İl Başkanı İsmail Oğuz Karakuş, “Şehrimizde dolaylı olarak herkesin bağlantısı olduğu MKE bugün özelleştirilmek isteniyor. Bizlerin bütün Kırıkkale’nin ya kardeşi, ya amcası ya da bir akrabası bu kurumdan ekmek yemektedir. MKE’den alınan emek ve alın teriyle işçilerimiz bu şehirde çocuklarını yetiştiriyor, ailesine ekmek götürüyor. Bu kurumun özelleşmesi bu şehirde yaşayan herkese büyük bir ihanet olacaktır” dedi.

AYDIN “HER ZAMAN SİZLERİN YANINIZDAYIZ”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydın, “İktidar cenahı tarafından beka diye nutuklar atılıyor ya. Memleketin, devletin bekasına milletin bekasına sahip çıkmak nutukla olmak. MKE’ye sahip çıkmakla, üretimle, demokrasiyle olur. Bu özelleştirmeye hepimiz karşı çıkmalıyız. Bugün olduğu gibi yarında sizlerin yanında olacağız. Eğer bu yasa tasarısı geçer ve kabul edilirse, Kırıkkale’ye büyük bir ihanet yapılmış olacaktır. Savunma sanayinin göz bebeği MKE özelleştirilmesi dahi düşünülmemelidir” dedi.

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.