NİCE 59. YILLARA TÜRK METAL

NİCE 59. YILLARA TÜRK METAL
Türkiye ekonomisinin can damarı sanayi sektöründe çalışan, fabrikalarda, tezgâhları başında üreten metal emekçileri tarafından kurulan Türk Metal Sendikası kuruluşunun 59. Yılını kutluyor. Yönetim Kurulu adına bir kutlama...

Türkiye ekonomisinin can damarı sanayi sektöründe çalışan, fabrikalarda, tezgâhları başında üreten metal emekçileri tarafından kurulan Türk Metal Sendikası kuruluşunun 59. Yılını kutluyor. Yönetim Kurulu adına bir kutlama mesajı yayımlayan Genel Başkan Pevrul Kavlak “10 Temmuz 1963 Tarihinde bir tohum olarak toprağa düşen sendikamız, bugün yaklaşık 250 bin metal emekçisinin aileleriyle birlikte kendini güvende hissettiği koca bir çınardır” ifadelerine yer verdi.

KOCA BİR ÇINARDIR

Sendikanın kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak “Türk Metal Sendikası, bundan tam 59 yıl önce, 10 Temmuz 1963 günü, yurdun çeşitli bölgelerinde, Türkiye ekonomisinin can damarı sanayi sektöründe çalışan, fabrikalarda, tezgâhları başında üreten metal emekçileri tarafından kuruldu. O tarihlerde bir tohum olarak toprağa düşen sendikamız, bugün yaklaşık 250 bin metal emekçisinin aileleriyle birlikte kendini güvende hissettiği koca bir çınardır. Türk Metal, Anayasamızda da yer alan Atatürk ilkelerine bağlı sosyal hukuk devleti ilkesi temelinde geliştirdiği sendikal anlayışıyla, kadın, erkek, genç, yaşlı tüm metal emekçilerinin hoşgörüyle, aynı çatı altında hak ve çıkarları için mücadele ettiği güçlü bir emek ocağıdır. Sendikamız, metal emekçilerinin hakları için büyük bir özveriyle ortaya koydukları mücadeleyle bugünlere gelmiştir. Türk Metal’i Türk Metal yapan olgu, içinde barındırdığı hoşgörü ortamı ve örgüt içi demokrasidir” sözlerine yer verdi.

İYİ BİR ÖRNEK OLMUŞTUR

Genel Başkan Kavlak “Ülkemizde her dönemde huzuru, barışı ve kardeşliği savunan Türk Metal Sendikası, çalışma hayatında da sosyal diyalog kurumunun işleyişine önem vermektedir. Ancak alınterini kutsal sayan sendikamız, temsil ettiği üyelerinin hak ve çıkarlarının korunması konusunda mücadeleden hiçbir zaman kaçınmamış, yasal ve demokratik tepkilerini ortaya koymaktan çekinmemiştir. Ülke sanayinin, üretim ve ihracat yapan işyerlerinin çoğunda örgütlü olan Türk Metal, üyelerinden aldığı güçle imzaladığı toplu iş sözleşmeleriyle, üyelerinin refahını ve hayat standartlarını yükseltmiş aynı zamanda diğer sektörlerdeki toplu iş sözleşmelerine de örnek olmuştur. Sendikamız, TÜRK-İŞ içerisinde üstlendiği rolle birlikte, sadece metal emekçilerinin değil, Türkiye işçi sınıfının hak ve çıkarlarının savunucusudur. Bugün yaşadığımız ekonomik kriz koşullarında, salgın dönemi boyunca canları pahasına üreten, ekonomide çarkları döndüren emekçiler, giderek artan hayat pahalılığı ile karşı karşıyadır. İşçi sınıfının karşı karşıya olduğu sorunların çözümünün sendikal örgütlenme ve dayanışma ile mümkün olacağının bilincinde olan sendikamız, yurdun dört bir yanında örgütlenmeye ve örgütlenme önündeki engelleri kaldırmak için mücadele etmeye kararlıdır. Sendikal mücadelemiz, üyelerimiz ve Türkiye işçi sınıfı insan onuruna yaraşır bir yaşam düzeyine erişinceye kadar devam edecektir. Türk Metal’in mücadelesi sosyal adalet, özgürlük, demokrasi, barış ve eşitlik mücadelesidir”.

KAZANIMLARIMIZI TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN VARLIĞINA BORÇLUYUZ

“Bizler, sendikal hak ve özgürlüklerimiz de dahil olmak üzere bugüne kadar elde ettiğimiz tüm kazanımları, Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığına borçluyuz. Kuruluş yıldönümümüz vesilesiyle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bizleri Cumhuriyete, özgürlüğe ve bağımsızlığa kavuşturanları, 59 yıl önce yurdun dört bir yanında büyük fedakarlıklar ve heyecanla Türk Metal meşalesini yakanları, o meşaleyi söndürmeden bugünlere getirenleri minnet ve şükranla anıyoruz. Kuruluş yıldönümümüzün tüm emekçilere ve ülkemize daha demokratik, refah içinde, sağlıklı ve mutlu bir gelecek getirmesini diliyoruz” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.