Normalleşme süreci bir fırsat olabilir

Normalleşme süreci bir fırsat olabilir
Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, koronavirüs süreci ve sonrasında yaşanacak ‘yeni normal’ süreci değerlendirdi. Varlı, normalleşme süreci bir fırsat olabilir dedi.GEREKLİ TEDBİRLER...

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, koronavirüs süreci ve sonrasında yaşanacak ‘yeni normal’ süreci değerlendirdi. Varlı, normalleşme süreci bir fırsat olabilir dedi.

GEREKLİ TEDBİRLER ZAMANINDA ALINDI

Söz konusu insan sağlığı olunca, Türkiye’nin gerekli tedbirleri zamanında alan ülkeler arasında olduğunu belirten Varlı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Küresel bir salgın halini alan ve ülkemiz de dâhil olmak üzere bütün dünya ülkeleri için hala ciddi bir tehdit olan Kovid-19 virüsü hayatın her alanında olumsuz etkiler yarattı. Söz konusu olan insan sağlığı olunca alınması gereken önlemleri zamanında alan ve gerekli tedbirleri ivedilikle hayata geçiren ülkeler arasında olmamız çok daha vahim tablolarla karşılaşmamızı önledi. Bu durumu Avrupa ülkeleri ile kıyasladığımızda ülkemizin Global ölçekte başarısını gözler önüne seriyor.”

DIŞ PAZARDA DAHA GÜÇLÜ YER ALABİLİRİZ

“Dünya ekonomisine verdiği zarar ve salgın tamamen kontrol altına alındıktan sonra yaşanabilecek gelişmeler ele alındığında görünen o ki dünya artık yeniden şekillenmek durumunda. Virüsten etkilenen sektörlerin bu süreçte yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle duran üretim, sonrasında talebe karşılık verememe sorununu doğurabilir. Bu nedenle, normalleşme sürecini önde yakalayan bir ülke olarak üretime daha fazla ağırlık verip dış pazarlarda daha güçlü yer alma fırsatı yakalayabiliriz.”

HEMEN HER SEKTÖRDE BÜYÜK SIKINTILAR VAR

“Bunun yanında, bu zorlu sürecin etkilerini en derinden yaşayan sektörler için de ciddi desteklere ihtiyaç vardır. Hemen her ilde olduğu gibi ilimizde de gıda sektörü hariç hemen her sektörde Kovid-19 salgını nedeniyle büyük sıkıntılar yaşanmıştır. Ekonominin can damarı olan üretim merkezlerinin faaliyetlerini artırıcı desteklere ihtiyacı vardır.”

SAVUNMA SANAYİ FİRMALARININ ÜRETİMİ DESTEKLENMELİDİR

“Savunma sanayi şehri olan Kırıkkale’de imalatçı firmaların üretimlerinde büyük düşüşler olmuştur. Salgın nedeniyle öncelikli ihtiyaçları değişse de normalleşme tüm dünyada görülmeye başlandıktan sonra ülkelerin ihtiyaç listelerinde savunmaya yönelik ürünler ilk sıraları alacaktır. Bu nedenle savunma sanayi firmalarının üretimi desteklenmeli, Türkiye’de bir ilk olma özelliğine sahip Kırıkkale Silah İhtisas Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların teşvik desteği sağlanmalıdır.”

NORMALLEŞMEYİ YAKALAYACAĞIMIZA İNANIYORUM

“Kırıkkale tacir ve sanayicileri olarak, devletimiz tarafından alınan tedbirler ve halkımızın bu tedbirlere verdiği destekle ülkemizin Kovid-19 salgınını kısa sürede yeneceğine, bu sayede kademeli de olsa ekonomik anlamda da normalleşmeyi yakalayacağımıza inanıyoruz. Salgının ülkemize sıçraması öncesi alınan tedbirler nasıl başarıyı getirdiyse, bu sürecin sonunda oluşacak düzene göre tedbirler alarak sektörler bazında üretim planı oluşturmak, imalatçı firmalara destek paketleri sunmak da ileriki dönemde eşdeğer ölçüde kazanç sağlayacaktır.” ÜRETTİĞİMİZ TIBBİ CİHAZLAR TÜM DÜNYAYA ÖRNEK GÖSTERİLİYOR

“Ülkemizin yerli ve milli imkanlarla ürettiği tıbbi cihaz ve sağlık malzemeleri nasıl tüm dünyada örnek gösteriliyorsa normalleşme sürecinin ardından oluşacak yeni düzende de üzerinde Türk Malı yazan ürünlerin dış pazarlarda eskiden olduğundan daha fazla yer alması, bu düzende ülkemizi büyük aktörlerden yapacaktır.” İMALAT SEKTÖRÜ DESTEKLENMELİDİR

“Ülkemiz için üst liglerde yer almanın anahtarı, faaliyetlerini icra etmeleri kolaylaştırılmış imalatçıların ürünlerini dış pazarlara sunabilmektir. Üreticilerin gereksiz prosedürlerden kurtarılıp, oluşacak arz patlamasına planlı şekilde cevap verebilmesi sağlanmalı, kamu bankalarının yanında tüm özel bankaların da bu süreçte kaynaklarını üreticinin kullanımına açmaları gereklidir. Yeni düzende lider ülkeler arasında yer almak için imalat sektörü desteklenmelidir.”

Bu haber toplam 160 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.