OKULLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIR

OKULLAR YÜZ YÜZE EĞİTİME HAZIR
Kırıkkale'deki okullar yüz yüze eğitime hazır hale getirildi2021-2022 Eğitim öğretim döneminin 6 Eylül itibariyle başlayacak olması nedeniyle Kırıkkale’deki hazırlıklar bir bir tamamlanıyor. Eğitim öğretim dönemi öncesinde...

Kırıkkale'deki okullar yüz yüze eğitime hazır hale getirildi

2021-2022 Eğitim öğretim döneminin 6 Eylül itibariyle başlayacak olması nedeniyle Kırıkkale’deki hazırlıklar bir bir tamamlanıyor. Eğitim öğretim dönemi öncesinde Kırıkkale’de bulunan tüm okullardaki eksiklikler giderilerek yüz yüze eğitime hazır hale getirildi.

KAPSAMLI BİR ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, eğitim öğretimin yüz yüze başlamasına sayılı günler kala okulları ziyaret ederek incelemelerde bulunduklarını ve okulların yüz yüze eğitim için hazır hale getirildiğini söyledi. Tüfekçi, Milli Eğitim Bakanlığı talimatları doğrultusunda okulların eğitim öğretime başlamadan önce yapılması gerekenlerin yerinde olup olmadığına yönelik sahada detaylı bir şekilde denetim ve incelemelerde bulunduklarını belirtti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in 6 Eylül tarihi itibariyle eğitim öğretimin tam zamanlı ve yüz yüze şeklinde başlayacağı açıklamasının ardından yurt genelinde olduğu gibi kentteki okullara yönelik de kapsamlı bir çalışma başlatıldı.

İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Okullardaki çevre düzenlemesinden, eğitim öğretim materyallerine, salgına yönelik hijyen ve temizlikten ders kitaplarının teminine ve diğer tüm mekanlara dair eksikliklerin giderilmesiyle ilgili çalışmalarda sona gelinmiş durumda.  Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi, kent genelinde tüm seviyelerdeki okullara farklı zamanlarda ziyaretler yapılarak okul ve kurum yöneticileriyle bir araya gelerek okul binalarında, dersliklerde, kantin, pansiyon, mutfak, yatakhane, atölyeler, laboratuvarlar, kütüphane ve sosyal alanlar ile okul bahçeleri ve diğer mekanlarda incelemelerde bulundu.

HAFTADA 5 GÜN YÜZ YÜZE EĞİTİM

Tüfekçi, okul ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, kontrol edilen tüm yerlerin ilgili mevzuatlara yönelik eğitim öğretimin başlayacağı gün için  hazır hale getirilmesi gerektiği hususunun önemine değindi. Okul ziyaretlerinde yönetici ve diğer çalışanlarla çeşitli istişarelerde bulunduklarını belirten Tüfekçi, "2021-2022 eğitim ve öğretim yılını, tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde 6 Eylül Pazartesi günü gerekli tedbirler doğrultusunda haftada 5 gün yüz yüze eğitime başlıyoruz. Okullarımızda görev yapan arkadaşlarımız öğrencilerin ve öğretmenlerin daha sağlıklı ortamlarda görev yapabilmeleri için büyük gayret gösterdiler. Kendilerini bu özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum." dedi.

EKSİKLİKLER GİDERİLDİ

Öğrencilerin  özlemle okullarına kavuşacakları günü beklediklerini hatırlatan Tüfekçi, "Öğrencilerimiz bu süreçte okullarına, öğretmenlerine, arkadaşlarına tam zamanlı kavuşmuş olacaklar. Salgın tedbirleri büyük önem taşıyor. Bu nedenle bizler de bu kapsamda velilerimizin, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin beklentilerini yerine getirerek okullarımızı hem Sağlık Bakanlığımızın hem de, Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatları gereği güvenli halde olmalarını sağlamamız gerekiyor. Okul ziyaretlerimizde bu konuya daha çok ağırlık verdik. Okullarını, sınıflarını ve öğretmenlerini büyük bir sevinç ve heyecanla bekleyen öğrencilerimiz için hazırlıklarımızı yaptık. Eksiği olan okullarımızda ise hangi eksik konu varsa onu da kalan sürede hızla gidermeye çalışacağız. Öğrencilerimizin okula kavuştukları günden itibaren tüm yönetici arkadaşlarımızla birlikte sürekli istişarelerde bulunmaya devam edeceğiz ve Covid-19 salgını konusunda sürecin  çok daha dikkatli şekilde yürütülmesine özen göstereceğiz."dedi. Tüfekçi, okul ve kurum ziyaretlerine eğitim öğretim süresi boyunca düzenli olarak takiplerinin yapılarak salgın ya da diğer konularda aksayan bir husus olduğunda ise kısa sürede müdahale edeceklerini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.