Okullarda salgın tedbirleri

Okullarda salgın tedbirleri
Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesabından Kırıkkale’de okullarda salgınla ilgili izlenmesi gereken yollar konusunda bilgilendirmelerde bulundu.TEMASLI KABUL EDİLEN KİŞİLER İÇİN NASIL UYGULAMA YAPILIR?Soru ve Cevaplarla...

Milli Eğitim Müdürlüğü sosyal medya hesabından Kırıkkale’de okullarda salgınla ilgili izlenmesi gereken yollar konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

TEMASLI KABUL EDİLEN KİŞİLER İÇİN NASIL UYGULAMA YAPILIR?

Soru ve Cevaplarla Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Saptanması Durumunda Yapılması Gereken Uygulamalar başlığıyla yayımlanan bildiride sorulara cevaplar verildi. İşte sorular ve cevapları. Okullarda Covid-19 Pozitif Vaka Saptanması Durumunda Temaslı ve Yakın Temaslı Kabul Edilen Kişiler İçin Ne Yapılmalı?  Temaslı kabul edilen öğretmen ve öğrencilerin, okul tarafından 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla günde iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır. Okul idaresince belirlenen görevliler tarafından yapılan kontrollerde semptom gösteren veya yüksek ateşi tespit edilenler, sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre bu kişiler, okula devam eder veya vaka olarak kabul edilir.

YAKIN TEMASLI KABUL EDİLEN KİŞİLER İÇİN NASIL UYGULAMA YAPILIR?

Aynı sınıfta eş zamanlı (yani 10 gün içerisinde) binden fazla vaka çıkması durumunda sınıftaki tüm öğrenciler, yakın temaslı olarak kabul edilir. Ana sınıfında ise tüm öğrencilerin yakın temaslı kabul edilmesi için tek pozitif vaka yeterlidir. Bu öğrenciler, eve gönderilir ve 14 gün boyunca temaslı takibine alınır. Bu öğrencilere evde olduğu süre boyunca uzaktan eğitim verilir.

ÖĞRETMEN VEYA ÖĞRENCİNİN AİLESİNDE COVİD-19 POZİTİF VAKA SAPTANDI. NE YAPMALIYIZ?

Vakanın tespit edildiği ailedeki öğretmen veya öğrenci, yakın temaslı kabul edilin. Bu öğretmen veya öğrenci, 14 gün boyunca evde temaslı takibine alınır ve okula devam etmez. Öğrenci, uzaktan eğitime devam eder.

SINIFTA DERS VEREN ÖĞRETMENDE COVİD-19 POZİTİF VAKA SAPTANDI. NE YAPMALIYIZ?

Pozitif vaka olan öğretmen, sağlık kuruluşunun takibinde olun ve okulda eğitime devam etmez. Bu sınıftaki öğrenciler, temaslı kabul edilir ve okula devam eder. Diğer öğretmenler, temaslı kabul edilir ve çalışmaya devam eder. Temaslı öğretmenler ve pozitif öğretmenin derse girdiği sınıftaki öğrencilerin okul girişinde 14 gün boyunca günde en az iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır. Semptom gösteren veya yüksek ateşi tespit edilenler, sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre bu kişiler okula devam eder veya vaka olarak kabul edilir.  HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.