OKULLARDA YAZ ETKİNLİKLERİ KURSU

OKULLARDA YAZ ETKİNLİKLERİ KURSU
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale’de Eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir etkinlik programı daha hayata geçirildi. Kırıkkale’deki tüm kademlerdeki...

Kırıkkale’de Eğitim öğretim yılının sona ermesinin ardından Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yeni bir etkinlik programı daha hayata geçirildi. Kırıkkale’deki tüm kademlerdeki okullarda yaz etkinlikleri kursu başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu kurslarla ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin hayata geçirilen kurslar sayesinde önemli kazanımlar elde edeceklerini söyledi.

GRUP ÇALIŞMALARI YAPABİLECEKLER

Öğrencilerin yaz tatili sürecince daha verimli ve etkin zaman geçirebilmeleri adına Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce "Okullarda Yaz Etkinlikleri Kursu" başlatıldı. Yurt genelinde olduğu gibi Kırıkkale kent genelindeki tüm kademedeki okullarda halk eğitimi merkezleri aracılığıyla uygulanacak kurslar sayesinde öğrencilerin yeni bilgiler edinmelerine, sosyal yönden gelişmeleri ve yeteneklerinin daha da güçlendirilmesi amaçlanıyor. Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu kurslarla ilgili yaptığı açıklamada, öğrencilerin hayata geçirilen kurslar sayesinde önemli kazanımlar elde edeceklerini söyledi. Telefoncu, okullarda öğrencilerin akran ve arkadaşlarıyla bir araya gelerek grup çalışması etkinlikleri ile hem eğlenip hem de öğrenebilecekleri güzel ortamların oluşturulduğunu vurguladı.

ÇEŞİTLİ FAALİYETLERLE BAŞLADI

İl Milli Eğitim Müdürü Telefoncu “Etkinliklerin yer alacağı okullarımızda ve BİLSEM'de öğrencilerimizin beğenecekleri renkli ve etkili birçok faaliyetlere başladık. Kurs programı kapsamında temel spor becerileri, satranç, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, badminton gibi spor etkinlikleri, halay, zeybek, horon, bar, karşılama gibi halk oyunları, çeşitli müzik aletlerinin kullanılmasına yönelik müzik ve gösteri etkinlikleri, boyama teknikleri, desen, kil, seramik çalışmaları gibi görsel sanat etkinlikleri, bilgisayar etkinlikleri, çeşitli konularda kişisel gelişim etkinlikleri, geleneksel çocuk oyunları, yabancı dil,  oryantiring, robotik kodlama, eğlenceli bilimsel deneyler, model uçak yapımı ve mutfak sanatları içerikleri öğrencilerimizin yaş gruplarına göre seçilerek birçok etkinlik bulunmaktadır. Öte ayandan Kırıkkale Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezinde de (BİLSEM) kurs kapsamında havacılık ve uzay, tasarım ve inavasyon, fotoğrafçılık, ahşap hobi, akıl oyunları, drama, geleneksel sanatlar, görsel sanatlar, mekatronik, robotik, yaratıcılık yazarlık, yazılım geliştirme gibi birbirinden farklı etkinlikler yer almaktadır” diye konuştu.

YENİ BECERİLER KAZANACAKLAR

Milli Eğitim Müdürü Telefoncu, kurslar sayesinde elde edilecek becerilerle öğrencilerin yaşam boyu kullanabilecekleri kişisel gelişimlerine yararlı olabilecek genel bilgi ve becerilerin amaçlandığını ayrıca, kurallara uyma, saygı, sabır, sevgi, empati, yardımlaşma, dayanışma, merhamet ve dürüstlük başta olmak üzere temel değerlerin kazandırılması ve geliştirilmesinin de hedeflendiğini sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.