Önal TBMM'ye soru önergesi verdi

Önal TBMM'ye soru önergesi verdi
CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, TBMM'de bir soru önergesi vererek, 'Mühimmat İslah Geliştirme ve Yenileştirme Müdürlüğü (MIGYEM) ve Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisinde (MAAT) tesislerinde birebir mühimmatla çalışan...

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, TBMM'de bir soru önergesi vererek, 'Mühimmat İslah Geliştirme ve Yenileştirme Müdürlüğü (MIGYEM) ve Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisinde (MAAT) tesislerinde birebir mühimmatla çalışan personellerin eşitlik ilkesi gereğince özlük haklarının düzeltilmesi için herhangi bir çalışmanın yapılmakta mıdır?' diye sordu.

2012 YILINDA PATLAMA MEYDANA GELMİŞTİ

Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle ilgili verdiği soru önergesi hakkında açıklamalarda bulunan CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal " Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Kırıkkale ili Yahşihan ilçesinde konuşlu bulunan Mühimmat İslah Geliştirme ve Yenileştirme Müdürlüğü (MIGYEM) ve Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisinde (MAAT) Mühimmatların ömür uzatım faaliyetleri ve ayırma ve ayıklama işlemleri, 657 sayılı kanuna tabi Teknik Hizmetler Sınıfına bağlı devlet memurları, 4587 sayılı iş kanuna bağlı işçiler ve TSK ya bağlı Subay, Astsubay ve Uzman Erbaşlar tarafından bire bir icra edilmektedir. Bu tesislerde çalışan personellerin yaptıkları işlerden dolayı 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanuna göre Çok Tehlikeli işler sınıfında yer aldığı bilinmekte olup söz konusu bu tesislerden Mühimmat Ayırma ve Ayıklama Tesisinde 2012 yılında elim bîr kaza sonucu patlama olmuş ve bu patlama sonucunda 4 işçi arkadaşımız Şehit düşmüştür. Bu patlamadan sonra yapılan çalışmalar sonucunda tesis yeniden inşa edilerek Şubat 2020 tarihînde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından açılışı yapılarak çalışmalarına kaldığı yerden devam etmektedir" diye konuştu.

ÖLÜM TEHLİKESİ İLE BURUN BURUNALAR

Milletvekili Önal "Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı bu İki güzide kurumda çalışan personellerin özlük hakları bakımından tehlike arz etmeyen diğer kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan personellerden hiçbir farkı olmadığı, fakat yaptıkları işlerden dolayı her gün ölüm tehlikesi ile burun buna geldikleri ve canları pahasına bu işleri yürütmeye devam ettikleri bilinmektedir. Milli Savunma Bakanlığı'na bağli MKE Mühimmat Fabrikasında da bu ve benzeri işler yapıldığı bilinmekte olup, bu tesislerde çalışan personellerin Tehlike Pirimi adı altında aylık 800 TL ye yakın bir ücret aldıkları ve özlük hakları bakımından bu kurumla farklılıklar olduğu bilinmektedir. Bununla ilgili olarak Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile yapılan yazışmalarda MIGYEM Müdürlüğü ve MAA T Müdürlüğü nünde MSB'lığına bağlı olduğu ve MKE kurumunda çalışan personellerin yaptıkları işlerden dolayı hiçbir farkının olmadığı, eşitlik ilkesi gereğince burada çalışan personellerinde özlük haklarının giderilmesi İçin defalarca başvuru yapılması sonucunda MIGYEM Müdürlüğünde çalışan 657 ye tabi Devlet Memurlarına, 2006 yılında Bakanlar kurulu tarafından çıkarılan kararın Teknik Hizmetler Bölümünde Notlar kısmının 2. Bölümünün (e) bendinde yer alan "Patlayıcı madde, patlayıcı madde ile yapılan mühimmat, asit, kok üretimi, imalat deneme ve imha işlemlerinde, yüksek fırın veya maden İzabesi, dökümhane, haddehane, elektrolizhane, filotasyon7 konsantrasyon, çelikhane ve tünel inşaatlarında sürekli olarak çalışanlara, 325 puan, iş riski zammı puanlan ilave olarak verilebilir ibaresi gereğince 15 TL ücret ödenmeye başlanmıştır".

ÖZLÜK HAKLARINDA İYİLEŞTİRME

Önal "2020 yılı Aralık ayında Kara Kuvvetleri Komutanlığından gelen özlük haklarının İyileştirilmesi için gerekli taleplerin bildirilmesi İçin kurumların istekleri alınmış olup, MIGYEM Müdürlüğünün talep olarak THS yer alan devlet memurları için ödenen 325 puanın, Teknisyenler için 10000, Teknikerler için 11000, Mühendisler için 12000 puana yükseltilmesi ve Askeri Yan Ödeme Kararnamesine eklenerek her yıl yenilenmesi talebinde bulunmuşlardır. Fakat bununla ilgili olarak herhangi bir sonuç alınamamıştır. Kısacası MİGYEM ve MAAT tesislerine bağlı Müdürlüklerde birebir mühimmatla çalışan personellerin eşitlik ilkesi gereğince özlük haklarının düzeltilmesi gerekmektedir. İşçilerin ve memurların durumlarının iyileştirilmesi talebi bulunmaktadır. Bu nedenle MİGYEM ve MAAT tesislerinde birebir mühimmatla çalışan personellerin eşitlik ilkesi gereğince özlük haklarının düzeltilmesi için herhangi bir çalışmanın yapılmakta mıdır? Bir çalışma yapılıyor ise çalışmalar hangi aşamadadır?" diye sordu. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.