Onların mutlu olmaları bize huzur veriyor

Onların mutlu olmaları bize huzur veriyor
 Yazı İşleri Müdürü
Kırıkkale'de "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" etkinlikleri kapsamında Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından program düzenlendi. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan...

Kırıkkale'de "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" etkinlikleri kapsamında Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu tarafından program düzenlendi. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Millî Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi “Onların sevinçli ve mutlu olmaları bizlere huzur veriyor” diye konuştu.

SÜREKLİ AİLELERLE İLETİŞİM HALİNDEYİZ

Nur Cami Konferans Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Tüfekçi,  "Eğitimde kaybedilecek hiç bir fert yoktur. Her birey, her öğrenci bizler için çok önemlidir ve özeldir. Otizmli çocuklar, aileleri, anne ve babaları kesinlikle çok daha özeller. Bu çocuklarımız özel çocuklar. Burada sadece bizim onları anlamamız gerekiyor. Diğer bireylere göre onlara özel davranmamız gerekiyor” ifadesini kullandı. Özel eğitim okullarında eğitim gören öğrencilerin aileleri ile sürekli iletişim halinde olduklarını kaydeden Tüfekçi, "Bizler ekip arkadaşlarımızla birlikte çocukların yaşamlarını daha da kolaylaştırmak için seferber olmuş durumdayız. Bugünkü etkinliklerde Otizmli çocukları biraz daha nasıl mutlu edebiliriz bunun çabası içerisindeyiz. Etkinliklerde görev alan öğrencilerimizin renkli görüntüleri onları nasıl da mutlu ediyor hep birlikte görmüş olduk. Onların sevinçli ve mutlu olmaları bizlere huzur veriyor."

İLGİYLE İZLENDİ

Konuşmaların ardından sahnede görev alan öğrenciler, mehter gösterisi, horon, zeybek, semazen gösterileri, şiir dinletisi, koro ve daha birçok etkinlikte görev aldı. Birbirinden renkli görüntüler oluşturan etkinlikler salondaki davetliler tarafından ilgi ile izlendi. Öte yandan etkinlikler kapsamında kent merkezinde yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, Kırıkkale Üniversitesi Keskin Meslek Yüksekokulu öğrencileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öğrencileri, Adnan Şener Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri ile protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş sonunda günün anısına katılımcılar tarafından balon uçuruldu. Programa, Vali Vekili Tunahan Çil, CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgenaral Mehmet Ali Durmuş, Belediye Başkan Vekili Halil Danacı, Kırıkkale Üniversitesi Keskin Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Erman Yükseltürk, Okul Müdürü Ünal Dündar, kamu kurum ve kuruluşların yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.