Önlemler kazaları azalttı

Önlemler kazaları azalttı
KIRIKKALE'DE DÜZENLENEN ETKİNLİĞE KATILAN İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI İSMAİL ÇATAKLI;Yaya Öncelikli Trafik Uygulamasına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla şimdi de 'Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz' uygulaması...

KIRIKKALE'DE DÜZENLENEN ETKİNLİĞE KATILAN İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI İSMAİL ÇATAKLI;

Yaya Öncelikli Trafik Uygulamasına dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak amacıyla şimdi de 'Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz' uygulaması başlatıldı. Uygulamanın ilk günü törenine katılan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, " 2020 yılının ilk üç ayında toplam 411 kaza meydana gelmişken 2021 yılının ilk 3 ayında yüzde 29.4'lük çok ciddi bir azalma meydana geldiğini burada da görüyoruz" diye konuştu.

KIRMIZI ÇİZGİMİZİ ÇEKİYORUZ

Trafikte Yaya Önceliği uygulaması Kırıkkale'de başladı. Bu yıl ana teması "'Kırmızı Çizgimizi Çekiyoruz" uygulamasının başlama törenine İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'da katıldı. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı'nın da hazır bulunduğu etkinlik Hürriyet Caddesi Cumhuriyet meydanı geçişinde düzenlendi. Gönüllü gençlerle birlikte durdurulan araç sürücülere başlatılan uygulama hakkında bilgiler veren Bakan Yardımcısı Çataklı, trafikte yayaların üstünlüğüne dikkat çekti. Durdurulan araç sürücülerine Çataklı ve öğrenciler tarafından içerisinde maske ve bilgilendirici broşürün bulunduğu çanta hediye edildi.

TRAFİK KAZALARINDA YÜZDE 29,4'LÜK AZALMA

Hayata geçirilen uygulama kapsamında Kırıkkale’de 38 trafik ekibi ve 210 personelin sahada olacağını vurgulayan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı “Yol üzerinde 9 asayiş timi ile 98 yaya geçidi ve 16 okul geçidi olmak üzere toplam 114 yaya geçidinde ‘önce yaya’ uygulaması yapılacak. Kırıkkale’de son yıllarda trafik kazalarında 2019 yılında Kırıkkale’de toplam 2 bin 41 kaza meydana geldiğini ifade eden Çataklı, “Aldığımız tedbirlerle yüzde 15.38’lik bir azalma olduğunu görüyoruz. 2020 yılının ilk üç ayında toplam 411 kaza meydana gelmişken 2021 yılının ilk üç ayında yüzde 29.4’lük bir azalma meydana geldiğini görüyoruz” diye konuştu.

KAZALARIN AZALMASI İÇİN KAMPANYALAR YÜRÜTÜYORUZ

Bakan Yardımcısı Çataklı, “Kırıkkale’deki bu verilerde bu gayretin içerisinde yer aldığımızı gösteriyor. Mutluyuz fakat kat etmemiz gereken birçok mesafemiz var. Trafik kazalarında yıllık 5 binlerin üzerinde can kaybımız var. Bunun yanı sıra yaralanmalar ve maddi hasarlı kazalarda meydana geliyor. Bu konuda hepimiz el birliği ile gayret göstermemiz gerekiyor. Hazırlanan belgeler, yapılan yasal düzenlemeler üzerine özellikle 2019-2020 yılında yoğun bir şekilde kampanyalar yürüttük. Neticede 2011 ile 2020 yılı arasında tüm dünyada iki ülke bu hedefi yakalayabildi. Bunlardan birisi Türkiye. Trafik kazalarında can kayıpları 2020 yılı sonu itibarıyla 10 yıllık dönemde yüzde 56 azaldı. Müthiş bir sonuç ortaya çıktı. Daha fazla insanımızın hayata tutunması anlamına geldi. Özellikle son 3 yılda yürütülen çabalar neticesinde 2018 yılından bugüne kadar da yaya ölümlerinde yüzde 30,8'lik düşüş yaşandı" dedi. Haber: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.