Ortak Tarihimizi Birlikte Yazalım

Ortak Tarihimizi Birlikte Yazalım
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Cezayir’in Ankara Büyükelçisi Mourad Adjabı 'yı ziyaret etti. Ziyarette görüş alışverişinde bulundular.

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Cezayir’in Ankara Büyükelçisi Mourad Adjabı 'yı ziyaret etti.

ÇABA SARF EDECEĞİZ

Üniversite Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Rüstem Orhan ve Elçilik Eğitim Müşaviri Kheider Yazir'in da hazır bulunduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükelçi Mourad Adjabı, Cezayir’den Türkiye'ye gelen öğrencilerde son zamanlarda artış olduğunu ve daha da artması yönünde çaba sarf edeceklerini, Türkiye-Cezayir tarihsel iş birliği ve kültürel ilişkiler mevcut olduğunu ve kendi ortak tarihimizi birlikte yazmamız gerektiğini belirtti.

MEMNUN OLACAĞIZ

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan ise, Cezayir Blida 1 ve Blida 2 üniversiteleri ile karşılıklı işbirliğinin devam ettiğini ve Cezayir'den gelen öğrencileri üniversitemizde görmekten memnuniyet duyacağını dile getirdi. Rektör Aslan, Blida 1 ve Blida 2 Üniversiteleriyle Cezayir'de ve Türkiye'de yapılacak ortak faaliyetlerden hakkında bilgiler verdi.

ORTAK KARARA VARILDI

Ziyaret sonunda Cezayir'deki üniversiteler ile ikili iş birliklerimizin devamı ve artırılması, Cezayir'den üniversitede ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin gelmesi yönünde çalışma yapılması kararlaştırıldı. Ayrıca, Cezayir'deki sanayi-ticaret erbabının Türkiye ile bağlantı kurumalarına destek verilmesi akademik ve sanayi iş birliklerinin güçlendirilmesi için çalışılması konusunda mutabık kalındı. Cezayir ve Türkiye ortak bilim ve medeniyet tarihimizi yazma ve bu yöndeki çalışmaları birlikte sürdürmek hususunda ortak karara varıldı. Ziyaret karşılıklı hediye takdimi ile son buldu

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.