Pandemi sürecinde hemşireler en ön safta yer aldı

Pandemi sürecinde hemşireler en ön safta yer aldı
Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Uluslararası Sterilizasyon Cerrahi Enfeksiyon Hemşireleri Derneği işbirliğiyle Sağlık Bilimleri Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda ‘10 Aralık...

Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Uluslararası Sterilizasyon Cerrahi Enfeksiyon Hemşireleri Derneği işbirliğiyle Sağlık Bilimleri Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonunda ‘10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde İnsan Olarak Hemşire’ konulu sempozyum gerçekleştirildi. Sempozyumda pandemi sürecinde tüm Sağlıkçılar gibi hemşirelerinde en ön safta yer alarak bu zorlu görevi yerine getirdiği vurgulandı.

ÇOCUKLARINDAN DAHİ UZAK KALDILAR

Sempozyuma Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. Kerim Çolak, Uluslararası Sterlizasyon Cerrahi Enfeksiyon Hemşireleri Derneği Başkanı Muhdedir Caner, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, ‘’ Covid-19 Pandemi sürecinde tüm sağlıkçılar gibi hemşireler en ön safta yer alarak bu zorlu görevi yerine getirmiş, getirmeye devam etmekte, insanların gönlünde yer edinmiş, hiç olmadığı kadar görünür hale gelmişlerdir. Ancak onlarında birer insan oldukları, insani gereksinimleri maalesef çoğu zaman göz ardı edilmiş, onlar bazen 24 saat nöbet tutmuş, evlerine çocuklarına gidememiş, yıllık izin kullanamamış, enfeksiyon korkusuyla apartmanlarına dahi alınmamış, dışlanmaya maruz kalmışlardır. Bu nedenle İnsan Hakları Gününde minnetle ve sevgiyle anarak, alanda çalışan tüm meslektaşlarımızı kutlamak, kaybettiklerimizi minnetle anmak için bu günde sempozyumumuzu gerçekleştirdik’’ diye konuştu.

9 AYRI SUNUM YAPILDI

Uluslararası Sterilizasyon Cerrahi Enfeksiyon Hemşireleri Derneği Başkanı Muhdedir Caner, konuşmasında bilimsel düşünceyi ön planda tutarak etik ilkelerden ödün vermeden hemşirelik mesleğinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla eğitim faaliyetlerine ara vermeden devam edeceklerini ifade etti. Ülkemizin farklı illerinde görev yapan yaklaşık 200 uzman hemşirenin katıldığı  sempozyumda 3 oturum, 9 sunum yapıldı.  Katılımcılarla bilimsel paylaşımların yanında sosyal paylaşımların da yapıldığı sempozyumda Covid 19 Pandemi Sürecinde İnsan Olarak Hemşire, Covid 19 Pandemisinde Yönetici Hemşirelerin Yaşadığı Güçlükler, Covid 19 Pandemisinde Cerrahi Süreç, Ameliyathanede Cerrahi Kıyafet (AORN Güncellemeleri), Cerrahi ve Kronik Yaralarda Yenilikçi Yaklaşımlar, Kişisel Koruyucu Ekipmanlarda İnovasyon,Sağlıkta Kalite Standartları, Sağlık Profesyonellerinin Kalite ve Verimlilik Uygulamalarına Katkısı, Sağlık Bakımıyla İlişkili Enfeksiyonlar, Hemşirelik Mesleğinin Değişen ve Gelişen Rolleri konuları hakkında alanında uzman isimlerce sunum yapıldı.

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.