Pozitif vaka yüzde 100 arttı

Pozitif vaka yüzde 100 arttı
Son haftalarda Kırıkkale’de büyük oranda düşüş yaşanan COVİD-19 pozitif vaka oranı yeniden tırmanışa geçti. Bir önceki haftaya oranla yüzde yüz artış yaşanan Kırıkkale’deki pozitif vaka oranı bir haftada 63’den...

Son haftalarda Kırıkkale’de büyük oranda düşüş yaşanan COVİD-19 pozitif vaka oranı yeniden tırmanışa geçti. Bir önceki haftaya oranla yüzde yüz artış yaşanan Kırıkkale’deki pozitif vaka oranı bir haftada 63’den 122.71’e yükseldi. Uzmanlar uyarıda bulunarak salgın tedbirlerini daha sıkı uyulması, maske-mesafe ve hijyen çağrısını yeniledi.

63’DEN 122,71’E YÜKSELDİ

Sağlık Bakanlığı 1-7 Ocak tarihleri arasında 100 bin kişilik nüfusa denk gelen bir haftalık toplam yeni Covid-19 vaka sayılarının yer aldığı haritayı yayımladı. Yayımlanan haritaya göre bir önceki hafta yüz binde 63,51’lik orana sahip olan Kırıkkale’deki pozitif vaka oranı yüzde yüz artış göstererek 122,71’i buldu. 1-7 Ocak arasında vaka yoğunluğu bir önceki haftaya göre en çok artan 10 il Bingöl, İstanbul, Eskişehir, Muğla, Gümüşhane, Kırklareli, İzmir, Yalova, Ankara, Karabük oldu.

SON BİR AYDA KIRIKKALE’NİN VAKA ORANLARI

27 Kasım 3 Aralık 2021 tarihleri arasında vaka sayısı 126,66’ya kadar geriledi.  4-10 Aralık tarihleri arasında Kırıkkale de vaka oranı 105,13’e indi. 11-17 Aralık tarihleri arasında Kırıkkale’deki haftalık vaka sayısı 78,94’e geriledi. 18-24 Aralık arasında Kırıkkale’deki pozitif vaka oranı 62,07 olarak gerçekleşti.  25-31 Aralık tarihleri arasında Kırıkkale’deki vaka oranı 63,51 olarak gerçekleşti. 1-7 Ocak 2022 tarihleri arasında Kırıkkale’deki pozitif vaka oranı yüzde yüz oranında artarak 122,71 olarak gerçekleşti.

TEDBİRLER VE AŞIYLA SÜRECİ AŞACAĞIZ

Ülke genelinde meydana gelen pozitif vaka artışı Kırıkkale’ye de yansımış durumda. Kırıkkale’de son haftalarda yeniden artışa geçen COVİD-19 pozitif vakalarına dikkat çeken yetkililer vatandaşlara tedbirlere uyulması uyarısı geldi. Salgından kurtulmanın yolu tedbirlere daha sıkı uyulmasından geçtiğini hatırlatan yetkililer “Dünyada ve ülkemizde başlayan artışlara paralel olarak, şehrimize de de pozitif vakalar yükselmeye başladı. Bu artışın önüne geçebilmemiz için en önemli mücadele maddeleri arasında yer alan maske-mesafe ve hijyen kurallarına daha sıkı uymamızdan geçiyor. Kapalı ortamlardan uzak durarak, aşımızı olarak bu süreci atlatabiliriz” ifadelerine yer verdi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.