Pozitif vakalılar özel aracıyla ikametlerine dönebilecek

Pozitif vakalılar özel aracıyla ikametlerine dönebilecek
Kırıkkale İl Hıfzıssıhha Kurulu Meclisi Vali V. Ahmet Sait Kurnaz Başkanlığında toplanarak yeni kararlar aldı. Bu kapsamda “Geçici olarak bulunduğu yerde PCR test sonucu pozitif olduğu anlaşılan kişilerin izolasyon süreçlerini...

Kırıkkale İl Hıfzıssıhha Kurulu Meclisi Vali V. Ahmet Sait Kurnaz Başkanlığında toplanarak yeni kararlar aldı. Bu kapsamda “Geçici olarak bulunduğu yerde PCR test sonucu pozitif olduğu anlaşılan kişilerin izolasyon süreçlerini geçirmek üzere özel araçlarıyla asıl ikametlerine dönmelerine yolculuk sırasında sair sebeplerle diğer kişilerle temas etmeyeceğine yönelik taahhütte bulunması koşuluyla izin verilecek.

FİLYASYON REHBERİ

İl Hıfzıssıhha Kurulu Meclisi tarafından yapılan açıklamada “Yüksek bulaşıcılığı nedeniyle toplum sağlığı açısından ciddi risk oluşturan Koronavirüs salgınıyla mücadele sürecinde PCR test sonucu pozitif olanların uygun koşullarda izolasyona alınmaları salgının yayılımını kontrol altında tutma açısından büyük önem taşımaktadır.  Sağlık Bakanlığınca yayımlanan "Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon Rehberi"ne göre, göstermiş olduğu semptomlara göre hastaneye yatışına gerek görülmeyen pozitif vakaların ikametlerinde izolasyona tabi tutulması gerekmektedir. Öte yandan çeşitli sebeplerle (yükseköğretim, çalışma, gezi vb.) geçici olarak bulunduğu yerlerde PCR test sonucu pozitif olduğu anlaşılan ve izolasyona alınacağı herhangi bir yeri bulunmayan kişilerin; İlimiz Merkez’de Valiliğimizce, İlçelerimizde Kaymakamlıklarımızca belirlenen yerlerde izolasyona tabi tutulmaları ve filyasyon ekiplerince takiplerinin yapılması salgının seyri açısından elzem bir durum oluşturmaktadır. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 14.09.2021 tarih ve 14644 sayılı Genelgesi doğrultusunda İlimiz genelinde ‘’Geçici Olarak Bulunulan Yerlerde İzolasyon Koşulları’’ konusunda aşağıda belirtilen hususlar değerlendirilmiş ve karara bağlanmıştır.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANAMAYACAKLAR

Geçici olarak bulunduğu yerde PCR test sonucu pozitif olduğu anlaşılan kişilerin izolasyon süreçlerini geçirmek üzere özel araçlarıyla (toplu taşıma vasıtaları kesinlikle kullanılmayacaktır) asıl ikametlerine dönmelerine yolculuk sırasında sair sebeplerle (mola vb.) diğer kişilerle temas etmeyeceğine yönelik taahhütte bulunması koşuluyla izin verilmesine. Asıl ikametlerine gidemeyecek durumda olanlar için ise Valilik/Kaymakamlıklarca bu kişilerin izolasyon süreçlerini geçirmek/tamamlatmak üzere mümkünse kamu kurumlarına ait misafirhane/konaklama tesisi gibi yerlerin mümkün değilse karantina oteli gibi yerlerin belirlenmesine. Valilik/Kaymakamlıklarca belirlenen yerlerdeki konaklama bedellerinin, izolasyona tabi tutulan kişilerce karşılanması, ancak yapılacak gelir tespitine göre konaklama bedelini karşılayamayacak durumdaki kişilere ait giderlere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca destek sağlanmasına, Karantina oteli belirlenmesi gereken durumlarda; izolasyon koşullarını sağlamak kaydıyla ekonomik açıdan en avantajlı yerlerin valilik/Kaymakamlıklarca seçilmesine.

ZİYARETÇİ KABUL EDİLMEYECEK

İzolasyon koşullarını ihlal etmesi nedeniyle zorunlu izolasyona tabi tutulacak kişilerin Valilik/Kaymakamlıklarca tespit edilen misafirhane/konaklama tesisi/karantina oteli gibi yerlere konaklama bedelini kendileri ödemek kaydıyla kabul edilmesine, Geçici olarak bulunduğu yerlerde PCR test sonucu pozitif olduğu anlaşılan ve izolasyona alınabileceği herhangi bir yeri bulunmayan kişilerin izolasyona tabi tutulmaları için Valilik/Kaymakamlıklarca belirlenen yerlere Ziyaretçi kabul edilmemesine, Güvenlik önlemleri için yeteri kadar güvenlik/kolluk personeli görevlendirilmesine, İzolasyona tabi tutulması kararlaştırılan kişilerin sağlık durumlarını gözlemlemek ve buralarda görevli personelin salgınla mücadelede belirlenen tedbirlere uygun çalışmasını sağlamak üzere yeterli sağlık personeli görevlendirilmesine, Alınan kararlara uymayanlara 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir” denildi. HABER: Niyazi Yüksel

Bu haber toplam 3 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.