PROJE SAYISI YÜZDE 309 ARTTI

PROJE SAYISI YÜZDE 309 ARTTI
Kırıkkale’de Projelere destek veren eğitimciler ödüllendirildiKırıkkale'de çeşitli alanlarda hazırlanan proje sahibi öğretmenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi. Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu'nda eTwinning kalite...

Kırıkkale’de Projelere destek veren eğitimciler ödüllendirildi

Kırıkkale'de çeşitli alanlarda hazırlanan proje sahibi öğretmenlere düzenlenen törenle ödülleri verildi. Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu'nda eTwinning kalite etiketi töreni düzenlendi. Törende yapılan açıklamada 2022 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 309 oranında yükseldiği vurgulandı.

PROJE TABANLI ÖĞRENMEYİ TEŞVİK

Düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, müdür yardımcıları, Şube Müdürleri, okul müdürleri ile ödüle layık görülen öğretmenler katıldı. Telefoncu ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Bakanlığımızın 2023 vizyon hedefleri doğrultusunda, okullarımızda proje tabanlı öğrenmeyi teşvik eden, öğretmenlere öğrenci merkezli öğrenme metodu sunan eTwinning projelerinde yapılan yoğun eğitimler sayesinde ilimizde başarılı sonuçlar artmaya devam ediyor. Bu başarılar ilerleyen günlerde daha iyi noktalara gelmemiz anlamını taşıyor” diye konuştu.

127 ETWİNNİNG KALİTE ÖDÜLÜ

Geçen yıla göre proje sayısını yüzde 309 artırdıklarını hatırlatan Telefoncu, "Bu başarı siz öğretmenlerimizin eseri. Branşlara göre istatistik yapıldığında, ulusal kalite ödülünü en çok 33 öğretmenle okul öncesi branşı, 31 öğretmenle sınıf öğretmenliği branşı ve 16 öğretmenle İngilizce öğretmenliği branşı en çok ödül alan öğretmen branşı kategorisinde yerini aldı. Avrupa kalite ödülünü en çok alan branşlar kategorisinde de yine okul öncesi liderliğini korudu. 16 öğretmen okul öncesi branşı, 7 öğretmen sınıf öğretmenliği branşı ve son olarak da 9 öğretmenle İngilizce öğretmenliği branşı yer aldı. 2021 yılı eğitim dönemine ait eTwinning projelerinde de ilimizde 65 okulumuzda görev yapan 103 öğretmenimiz 85 ulusal kalite ödülü ve 42 Avrupa kalite ödülü alarak toplamda 127 eTwinning kalite ödülünü ilimize kazandırdı. Çalışmalarını özveri ile yürüten eTwinning İl Koordinatörü Mustafa Can Hiçyılmaz ile okullarımızda projelerde görev alan öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyorum” ifadesini kullandı.

20 ULUSAL KALİTE ÖDÜLÜ

Millî Eğitim Müdürlüğü Araştırma Geliştirme (AR-GE) birimi koordinesinde düzenlenen eTwinning çalışmalarında proje sayısında yüzde 309 artış sağlanarak 127 kalite ödülü başarısı elde edildi. Geçen yıl eTwinning projelerinde 20 ulusal kalite ödülü, 11 de Avrupa kalite ödülü olarak toplamda 31 proje ödülü alınmıştı. Törende konuşmaların ardından ödüle layık görülen öğretmenlerin belgeleri verildi. Yakup Önal

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.