Ramazan da bizim, Muharrem de bizim

Ramazan da bizim, Muharrem de bizim
Kırıkkale’nin tanınmış ailelerinden aynı zamanda Hasan Dede’nin torunlarından Beyhan ve Ali Asker Demirhan çifti, geleneksel hale getirdiği aşure etkinliğinin bu yıl 34’üncüsünü düzenledi. Demirhan çifti, ‘Ramazan da...

Kırıkkale’nin tanınmış ailelerinden aynı zamanda Hasan Dede’nin torunlarından Beyhan ve Ali Asker Demirhan çifti, geleneksel hale getirdiği aşure etkinliğinin bu yıl 34’üncüsünü düzenledi. Demirhan çifti, ‘Ramazan da bizim, Muharrem de bizim” şeklinde birlik ve beraberlik mesajı verdi.

GELENEKSEL HALE GELDİ

Yaptıkları sosyal ve kültürel çalışmalarıyla takdir toplayan ve Kırıkkale kamuoyu tarafından yakından tanınan işkadını Beyhan Demirhan ve eşi Hazine ve Maliye Bakanlığı Başmüfettişi Dr. Ali Asker Demirhan çifti tarafından her yıl olduğu gibi bu yılda geleneksel hale getirilen aşure programı gerçekleştirildi. Bir yandan renkli, diğer bir yandan ise manevi ve duygusal atmosferin yaşandığı aşure etkinliğinde Demirhan çifti davetlilerle yakından ilgilendi. Programın açılışında konuşan Beyhan Demirhan, “Sevgili canlar, hepiniz geleneksel 34’üncüsünü kutladığımız, aşure lokmamıza hoş geldiniz, şerefler verdiniz. 1985 yılında öğrenci olarak evlendik, 36 yıllık evliyiz. Evlendikten itibaren de her Raman ayında iftarları, her Muharrem aylarında aşureleri ihmal etmedik. İnşallah sizlerle birlikte de nice nice devam edecek. Bizler kültürümüzü yaşatmak istiyoruz.”

BİRLİK OLALIM, İRİ OLALIM, AYRIŞMAYALIM

Demirhan “Mahallemiz, köyümüz, ilçemiz neresi olursa olsun bütün insanların eşit olduğuna inanıyoruz. Ramazan’da bizim, Muharrem’de bizim. Lütfen bir olalım, birlik olalım, iri olalım, ayrışmayalım. Farklı kültürlerden olabiliriz. Kimimiz Alevi, kimimiz Sünni, kimimiz Kürt oluruz. Ama sonuçta hepimiz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyız. Hiçbir zaman tek taş duvar olmaz. Nerede birlik varsa orada bereket vardır. Ben duygusuyla hareket eden, kesinlikle yalnız kalır. Hepinize teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizi sürdürerek her zaman bu tür anlamlı etkinlikleri sürdürmeye devam edeceğiz. Bizleri yalnız bırakmadığınız izin sizlere çok teşekkür ederim” dedi.

AŞURE DUASI YAPILDI

Daha sonra Hasandede Köyü Muhtarı Hasan Özcan selamlama konuşması yaptı. Dede Kargın Ocağı Dedesi Hüseyin Dedekargınoğlu, 'Kerbela Olayı ve Matem Orucu' hakkında programa katılanlara bilgi verdi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Hacı Bektaş-ı Veli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Taşğın, 'Ehli Beyt ve Hasan Dede' hakkında konuşma yaptı. Ardından programa katılan protokol üyeleri de günün anısına kısa bir konuşma yaptı

SEMAH GÖSTERİSİ

Daha sonra Hasan Dede Ocağı Dedesi Mustafa Kemal Demirhan konuşma yaparak sofra duası yaptı. Sunucu Haydar Günay tarafından ud dinletisi gerçekleştirildi. Turnalar Sanat Kulübü ekibi tarafından Semah gösterisi yapıldı. Gösterinin hemen ardından Hasan Dede Ocağı Dedesi Mustafa Kemal Demirhan aşure duası yaptı. Son olarak Seyfullah Şahin günün anlamına dair konuşma yaptı. Duası yapılan aşureler, çeşitli yemeklerle birlikte misafirlere ikram edildi. Programa Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Merih Karayol, Hacılar Belediye Başkanı Mehmet Koyuncu, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu, CHP İl Başkanı Onur Yüksel Bozdağ, İYİ Parti İl Başkanı Bülent Şükrü Altınışık, Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner, Kırıkkale Gazeteciler Cemiyet Başkanı Ramazan Çetin, AK Parti İl Sekreteri Hakan İlhan, KIRGAZ Genel Müdürü Fatih Mehmet Güven, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Cihan Şanlı, Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Yusuf Albayrak, SMMMO Başkanı Ferman Aldemir polis başmüfettişi Erol Alkan, sivil toplum kuruluş temsilcileri, bürokratlar, iş insanları ve Demirhan ailesinin uzaktan yakından çok sayıda eş, dost, arkadaş ve aile yakınları katıldı. Programın sonunda günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.