Rektör Aslan TOGG Tesislerini ziyaret etti

Rektör Aslan TOGG Tesislerini ziyaret etti
Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte TOGG yerli otomobil tesislerini yetkililer eşliğinde gezerek bilgi aldı.BİLGİLENDİRME...

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Prof. Dr. Fuat Sezgin İslam Bilim Tarihi Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte TOGG yerli otomobil tesislerini yetkililer eşliğinde gezerek bilgi aldı.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI DÜZENLENDİ

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, TOGG Yerli Otomobil, Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından tasarlanan ve Anadolu Grubu, BMC, Turkcell, Zorlu Holding ve TOBB ortaklığında 28 Haziran 2018'de kurulan, Türkiye'de üretilecek elektrikli otomobili olan TOGG aracı hakkında detaylı incelemelerde bulundu. Ziyarette TOGG CEO'su Mehmet Gürcan Karakaş bir sunum ve bilgilendirme toplantısı düzenledi.

ÜLKEMİZİN ELİNİ GÜÇLENDİRECEK

Yerli otomobil üretiminde ciddi bir atılım hamlesi olarak ortaya çıkan TOGG otomobili ile ilgili değerlendirmede bulunan Rektör Aslan, ‘Tamamen ve yerli ve milli imkânlarla üretilen bu aracımız, otomotiv piyasasında dışa bağımlı yapıyı ortadan kaldıracak ve pazarda ülkemizin elini ciddi boyutta güçlendirecek bir araç. Üretilen elektrikli araçlarımız gerek fiyat politikası gerekse iklim stratejisi olarak ülkemizin adını uluslararası arenada duyurabilecek durumdadır. Bu ve bunun gibi yerli ve milli yatırımlarla ülkemizin ekonomik olarak daha da güçleneceğine eminiz’ diye konuştu.

HIZLI ŞARJ İMKANI

İlk etapta SUV ve sedan olarak, 200 ve 400 beygir gücünde üretilecek olan otomobil, diğer elektrikli araçlara göre çok daha hızlı şarj edilecek. 30 dakikanın altında bir sürede, yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Akıllı teknolojisiyle de kullanıcıların hayatına birebir dokunacak.500 kilometre menzili olacak, 30 dakikada şarj edilebilecek, 15 yılda 5 model üretilecek. Yerli otomobil TOGG 2022 sonunda ilk seri üretim aracını banttan indirecek.  HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 19 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.