ROKETSAN İÇİN KAMULAŞTIRMA KARARI

ROKETSAN İÇİN KAMULAŞTIRMA KARARI
25 bin dönüm arazi üzerinde bulunan taşınmazlar kamulaştırılacakKırıkkale’de istihdama önemli katkı sağlayacak projelerin başında gelen Roketsan yatırımı için geri sayım sürerken, tahsis edilen arazinin kamulaştırılması...

25 bin dönüm arazi üzerinde bulunan taşınmazlar kamulaştırılacak

Kırıkkale’de istihdama önemli katkı sağlayacak projelerin başında gelen Roketsan yatırımı için geri sayım sürerken, tahsis edilen arazinin kamulaştırılması için Cumhurbaşkanlığı kararı resmi gazetede yayımlandı. Yayımlanan karara göre Kırıkkale merkez ve Balışeyh ilçeleri sınırları içerisinde bulunan alandaki taşınmazlar kamulaştırılacak.

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

MKE A.Ş. fabrikaları, Türkiye’nin ilk ve tek Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi gibi ülke savunma sanayine önemli katkılarda bulunan Kırıkkale’yi, ülkenin savunma sanayiinde merkez konumuna bir adım daha yaklaştıracak olan Roketsan yatırımı için çalışmalar yeni bir boyut kazandı. Kırıkkale merkez Yukarı Mahmutlar Köyü ve Balışeyh İlçesi sınırları içerisinde bulunan taşınmazlar Savunma sanayii projeleri kapsamında inşa edilecek tesisler için acele kamulaştırma kararı alandı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

3 KÖY ARAZİSİ BULUNUYOR

Karara göre Kırıkkale merkez Yukarı Mahmutlar köyü, Balışeyh ilçesine bağlı Işıklar Köyü ve Beyobası Köyü sınırları içerisine giren taşınmazlar Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından kamulaştırılacak. Şehir yöneticileri ve siyasilerin büyük gayretleri sonucunda Roketsan’a yatırım için Kırıkkale’de 25 bin dönüm arazi tahsis edilmişti.  Yatırımın tamamlanması durumunda 5 binin üzerinde istihdam yaratacağı tahmin ediliyor.

İŞTE O KARAR

Resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararında “Kırıkkale ili, Merkez ve Balışeyh ilçeleri sınırları içerisinde bulunan ve ekli krokide bulundukları yer ile ada ve parsel numaralan belirtilen taşınmazların, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yürütülen bazı projeler kapsamında inşa edilecek olan üretim/entegrasyon/test tesislerinin yapımı amacıyla adı geçen Başkanlık tarafından acele kamulaştırılmasına, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesi gereğince karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

BAŞKAN DEDELİOĞLU DUYURDU

Yayımlanan kararla ilgili kendisine ait sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayan Balışeyh Belediye Başkanı Ali Dedelioğlu “Cumhurbaşkanı Kararı ile Balışeyh ilçe sınırlarımızda 2942 Sayılı Kamulaştırma kanunun 27. Maddesi gereğince acele kamulaştırmasına karar verilmiştir. Roketsan ilçemize hayırlı olsun” ifadelerine yer verdi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.