Roketsan MKE’den fazla işçi çalıştıracak

Roketsan MKE’den fazla işçi çalıştıracak
Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesine sahip olan Kırıkkale şimdi de ülkemizin stratejik ve önemli kuruluşları arasında yer alan Roketsan gibi dev bir kuruluşun yatırımı için gün sayıyor. 22 bin 500 dönümlük...

Türkiye'nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesine sahip olan Kırıkkale şimdi de ülkemizin stratejik ve önemli kuruluşları arasında yer alan Roketsan gibi dev bir kuruluşun yatırımı için gün sayıyor. 22 bin 500 dönümlük alan üzerine kurulacak Roketsan projesinin ihale aşamasında olduğunu açıklayan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı Roketsan'ın MKE'den daha fazla işçi çalıştıracağına dikkat çekti.

HER İKİSİ DE İHALE AŞAMASINDA

Kırıkkale üst üste iki yeni yatırım için gün sayıyor. Ülkemizin önemli ve stratejik kuruluşlarından birisi olan Roketsan'ın Kırıkkale'deki yatırımı için geri sayım başladı. Roketsan'ın Kırıkkale yatırımı için 22 bin 500 dönümlük arazinin kamulaştırması yapılırken, yatırım ihale aşamasına geldi. Projeyle ilgili tüm çalışmalar tamamlanırken, özellikle Roketsan projesinin Kırıkkale'deki istihdama önemli bir katsı sunması bekleniyor.  Diğer taraf tan Kırıkkale merkez Karacalı Köyü arazisi içerisine konuşlandırılacak Jandarma Er Eğitim ve Depo Komutanlığının inşası için çıkartılan ödeneğin Kırıkkale Valiliğine geldiği ve projenin ihale aşamasında olduğu bildirildi.

TÜM ÇALIŞMALAR TAMAMLANDI

İki yatırımında her aşamasını takip eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı çalışmaların geldiği son durum hakkında aydınlatıcı bilgiler verdi. Roketsan ve Jandarma Er Eğitim ve Depo Komutanlığının geldiği son aşama hakkındaki detayları paylaşan Belediye Başkanı Saygılı “Roketsan 22.500 dönüm arazi üzerine kurulacak ve proje ihale aşamasında. Projeye yönelik tüm çalışmalar tamamlandı. Ama ön görülmeyen bazı problemler çıkıyor, bunlardan biri de istimlak problemi biz anlaşma yanındayız ancak iki kişinin arazisini bedellerinin fazlası verilmesine rağmen gönül rızaları ile devir etmedikleri için acele kamulaştırılmaya gidildi. Bu da biraz zaman aldı. Ama çok şükür bu problemde çözüldü" diye konuştu.

İSTİHDAMA ÖNEMLİ BİR KATKI

Başkan Saygılı "Roketsan’da  MKE’den fazla işçinin çalışmasını sağlayacak. Burada Kırıkkalemizin çocukları istihdam edilecek.  Şehrimize büyük bir umut olacak. İnşallah tamamlanmasını birlikte göreceğiz” ifadesini kullandı.  Jandarma Er Eğitim ve Depo Komutanlığının da Kırıkkale’ye gelmesinde büyük katkısı bulunan Belediye Başkanı Saygılı “ Karacalı bölgesine yapılacak olan Jandarma Er Eğitim ve Depo Komutanlığının parası Kırıkkale Valiliğine geldi. Projesi İhale aşamasında. Bu iki büyük proje Kırıkkalemizin büyük umudu” dedi. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.