ROMANYA HAREKETLİLİĞİ TAMAMLANDI

ROMANYA HAREKETLİLİĞİ TAMAMLANDI
Kırıkkale Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanarak 2020 yılı teklif çağrısı dönemi  Erasmus+ K101- Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan ve Proje Koordinatörlüğünü...

Kırıkkale Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanarak 2020 yılı teklif çağrısı dönemi  Erasmus+ K101- Okul Eğitimi Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan ve Proje Koordinatörlüğünü okul öğretmenlerinden Neslihan Uluyüz’ün yaptığı "WEB 2.0 Araçları İle Eğitim Kalitemizi Artırıyoruz" adlı Avrupa Birliği projesinin Romanya hareketliliği tamamlandı.

7 ÖĞRETMEN KATILDI

Hareketlilik kapsamında okulda görev yapan 7 kültür dersi öğretmeni Bükreş’te faaliyet gösteren ve çok sayıda AB projesi yürütme tecrübesine sahip bölgesin de eğitim kalitesi ile ön plana çıkan Dag İmpex Srl. kurumunda düzenlenen Yapılandırılmış Kurs Programına katıldılar. Kurs programı neticesinde katılımcılar, AB ülkelerinde web 2.0 araçlarından Book Creator aracının kullanımı ve eğitim öğretim faaliyetlerine aktif olarak nasıl katılabileceği konularında uygulanan yöntem ve tekniklerin neler olduğu, ne tür araç, gereç ve materyallerden faydalanıldığı konularında yeterliliklerini artırdılar. Ayrıca kurs programı dışında kalan zamanlarda yaptıkları sosyal ve kültürel faaliyetlerde hem AB vatandaşlığı duygusunu yaşama hem de ülkemizi ve insanımızı AB ülkelerine tanıtma şansı buldular.

AKTİF KULLANILIR HALE GELDİLER

Hareketliliğe katılarak ülkemizi, ilimizi ve okullarını en iyi şekilde temsil etmenin yanı sıra mesleki anlamda da yeterliliklerini üst seviyeye çıkaran öğretmenlerini kutlayan Okul Müdürü Şengül Doğan “Öğrencilerimizin teknolojik gelişimlere ayak uydurarak, analitik düşünme becerisi ve teknoloji okuryazarlığı yüksek, yaratıcılığa ve yenilikçiliğe açık bireyler haline dönüşmelerini sağlamak için öğretmenlerimizin yeterliliklerini artırmayı hedeflediğimiz projemizin Romanya Hareketliliği başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Yeni nesil öğrencilere yeni nesil öğrenme yöntem ve metotlarının yani e-öğrenme metotlarının uygulanması bir gereklilik haline gelmiştir. Romanya Hareketliliğimiz ile öğretmenlerimiz e-öğrenme modelinin en önemli unsuru olan Web 2.0 araçlarını derslerinde aktif olarak kullanır hale gelmişlerdir. Netice olarak; okulumuzda verilen eğitimin kalitesinin AB ülkelerindeki eşdeğer okullar düzeyine ve öğrencilerimizin yüksek öğretime geçiş sınavlarındaki başarı oranlarının üst seviyeye çıkarılması hedefine katkı sunulmuştur. Projemizin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen tüm personellerime şahsım ve öğrencilerim adına teşekkür ederim.” dedi.

Bu haber toplam 38 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.