Sağlık çalışanlarımızın fedakârlıklarının karşılığı ödenemez

Sağlık çalışanlarımızın fedakârlıklarının karşılığı ödenemez
Salgınla geçen 1 yılda, tüm dünyada sağlık çalışanlarının ne denli büyük ve önemli bir iş yaptığının daha da fazla anlaşıldığını ifade eden MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, “Özellikle Kovid-19 salgınıyla...

Salgınla geçen 1 yılda, tüm dünyada sağlık çalışanlarının ne denli büyük ve önemli bir iş yaptığının daha da fazla anlaşıldığını ifade eden MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, “Özellikle Kovid-19 salgınıyla birlikte hepimizin sağlığı için canlarını feda eden, gece gündüz demeden fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım.” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ, CANLARINI FEDA ETTİLER

14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla TBMM’de bir basın açıklaması yapan MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, “14 Mart Tıp Bayramını salgınla geçen 1 yılın ardından yeniden kutluyoruz. Bu süreçte, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sağlık çalışanlarının ne denli büyük ve önemli bir iş yaptığı, ne denli fedakârca ve cefakârca hizmetler ortaya koydukları bir kez daha anlaşılmıştır. Geçtiğimiz 14 Mart Tıp Bayramından bu güne ne yazık ki 300’den fazla sağlık çalışanımız Kovidsalgını sebebiyle hayatını kaybetmiştir.” dedi.

YÜZ BİN ÜSTÜNDE SAĞLIK ÇALIŞANI KOVİD-19 VİRÜSÜNE YAKALANDI

Yine bu süreçte 100 bin üstünde sağlık çalışanının da Kovid-19 virüsüne yakalandığına dikkat çeken MHP Kırıkkale Milletvekili Öztürk, “Devletimizin verdiği görevle milletimize şifa dağıtırken hayatlarını kaybeden tüm sağlık çalışanlarımızaAllah’tan rahmet, yakınlarına ve Yüce Türk Milletine başsağlığı dilerim. Henüz hastalığın pençesinden kurtulamayan değerli sağlık çalışanlarımıza acil şifalar temenni ederim.Onların emsalsiz fedakârlıkları ve canlarını vererek ortaya koydukları hizmet, sağlık çalışanlarının bu ülkeye bağlılıklarını ve bu uğurda nelerden vazgeçebildiklerinin çok önemli bir göstergesidir.” diye konuştu.

VERDİKLERİ MÜCADELE DÜNYA TIP TARİHİNE ALTIN HARFLERLE YAZILACAK

Salgın sürecinde sağlık çalışanlarının ortaya koydukları insanüstü mücadelenin dünya tıp tarihine altın harflerle yazılacağını kaydeden MHP’li Öztürk, “Bu 1 yıllık süreçte sağlık çalışanları ailelerini ve sosyal hayatı unuttular. Salgına rağmen 7/24 hizmet ürettiler. İzin gibi temel ihtiyaçları unuttular, sağlık sebebiyle birçok kurumda uygulanan ‘esnek mesai’ gibi kavramlar ise hiç yanlarına uğramadı. Tüm bu fedakârlıklarına rağmen, ne yazık ki sağlık çalışanlarımız zaman zaman korkunç saldırılara maruz kaldılar.” şeklinde konuştu.

TÜM ŞARTLARA RAĞMEN, YILMADAN ÇALIŞIYORLAR

Tüm bu zor şartlara rağmen, sağlık çalışanlarının bir an olsun yılmadan, toplumun sağlına kavuşması için çaba sarf ettiklerini belirten MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, “Öncelikle salgının bir an önce bitmesi ve başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere herkesin gündelik hayatına dönmesi en büyük temennimizdir. MHP olarak, sağlık çalışanlarımızın maddi ve manevi kazanım elde etmeleri için TBMM’de her türlü çalışmayı yapıyor ve katkı sunuyoruz. İnanıyoruz ki, önümüzdeki süreçte sağlık çalışanlarımızın sosyal, ekonomik ve özlük haklarında daha ileri seviyeleri görebileceğiz.” ifadelerine yer verdi.

14 MART TIP BAYRAMI, KAYNAĞINI TIBBİYELİLERİN VATAN SAVUNMASINDAN ALMIŞTIR

14 Mart Tıp Bayramının, Tıbbiyelilerin vatanın işgaline karşı gösterdikleri tepkiden ve duruştan kaynağını aldığına vurgu yapan MHP’li Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Bugünde sağlık çalışanlarımızbenzeri bir vatan savunmasının içindedirler. Bu kahramanlarımızın salgınla mücadelesi ve korumaya çalıştıkları Türkiye’nin sağlığı bugün toplumsal, sosyal ve ekonomik hayatımızı en fazla etkileyen unsurdur. Bu bilinçle dünyada 2021 yılı, sağlık çalışanları yılı ilan edildi. Bu vesileyle, memleketimizin dört bir yanında, en kalabalık şehirlerinden en ücra köşelerine kadar vatana ve millete hizmet eden tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, sevdikleriyle beraber mutlu, sağlıklı, huzurlu,güzel günler dilerim" dedi.

Bu haber toplam 11 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.