Sağlık-sen turnuvası başladı

Sağlık-sen turnuvası başladı
Sağlık-Sen Kırıkkale Şubesinin organizasyonunda “Covid-19 Sağlık Şehitlerimiz, 15 Temmuz Tüm Şehit ve Gazilerimizi Anma, Geleneksel Milli Birlik ve Beraberlik” Halı Saha Futbol Turnuvasının başlama vuruşu yapıldı. Turnuvada...

Sağlık-Sen Kırıkkale Şubesinin organizasyonunda “Covid-19 Sağlık Şehitlerimiz, 15 Temmuz Tüm Şehit ve Gazilerimizi Anma, Geleneksel Milli Birlik ve Beraberlik” Halı Saha Futbol Turnuvasının başlama vuruşu yapıldı. Turnuvada 13 takım yer alırken 13 Takımımız 3 grupta mücadele edecek. Turnuvanın ilk maçı ise Pehlivanspor ile Kırıkkale Tıp ekipleri arasında gerçekleştirildi.

GENİŞ KATILIM

Turnuvanın açılışı geniş katılım ile gerçekleşti. Açılışa Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, MÜSİAD İl Başkanı Ahmet Çetin, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal, İl Sağlık Müdürü Dr.Murat Ağırtaş ve Sağlık İdarecileri, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Yusuf Albayrak ve Sağlık İdarecileri, Keskin İlçe Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr.Salih Süha Çetin ve Hastane Müdürü Murat Çaykara, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt.Abdullah Üçer,  K.Ü.T.F Başhekim Yardımcısı Doç.Dr. Adnan Özdemir, K.Ü.T.F. Hastane Müdürü Seyit Ahmet Acar,  K.Ü.T.F Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Sedat Kaygusuz, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hamza Aygün, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Muhammed Ali Tekinay, BEM-BİR-SEN Şube Başkanı Tuncay Bulut, Diyanet-Sen Şube Başkanı Vahit Kalkan  hazır bulundular. Turnuvanın açılışına Memur-Sen Genel Sekreteri Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarıdan Mahmut Faruk Doğan, 2 Nolu Şube Başkanı Erdal Bolatçı, Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, 6 Nolu Şube Başkanı Umut Gümüşay, Üniversiteler Şube Başkanı Ercan Öztürk, Kırşehir Şube Başkanı Yasin Yücesan, Nevşehir Şube Başkanı Hakan Gündüzpolat, Kayseri Şube Başkanı Hakan Keser, Çankırı Şube Başkanı Tuna Dinç ve Yönetim Kurulları ile birlikte misafirimiz olarak katıldılar.

6 SALGIN ŞEHİDİMİZ

Diyanet-Sen Şube Başkanız Vahit Kalkan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin sonrasında, açılış konuşmasını yapmak üzere Şube Başkanımız Recep Akdoğan kürsüye geldi. Akdoğan yapmış olduğu konuşmasında;  “Bugün 10 Kasım. Büyük Önderimiz ATATÜRK’ün aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümü münasebetiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyoruz. Covid-19 Pandemisi Sağlık Şehitlerimiz, 15 Temmuz Tüm Şehit ve Gazilerimizi Anma Milli Birlik ve Beraberlik Halı Saha Futbol Turnuvamıza hepiniz hoş geldiniz. Pandemi nedeniyle ilimiz olarak 1000’in üzerinde sağlık çalışanımız bu hastalığa yakalanmış olup, mesai arkadaşlarımızdan 6 kişi salgın nedeni ile Sağlık Şehidi olmuştur. Yakın geçmişte yaşamış olduğumuz 15 Temmuz hain darbe girişimine direnen 251 kişi Demokrasi Şehidi 2.734 kişi ise Gazi olmuştur. Vatan ve millet olarak geçmişten günümüze milli birlik ve beraberlik içinde birçok zorluk ve felaketin üstesinden gelmeyi başardık. İnşallah başarmaya da devam edeceğiz.  Bu münasebetle turnuvamızın adından da anlaşıldığı üzere maksadımız sağlık teşkilatımızı geçirdiği bu zor günlerde bir araya getirmek, birlik, beraberlik ve kardeşlik hukukunu güçlendirmektir.

AMAÇ KAYNAŞMA

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Rıfat Öcal’da  yapmış olduğu açıklamasında; “ Şehitlerimiz Tüm programlar çerçevesinde her fırsatta şehitlerimiz anılıyor ve unutulmuyor. Ben bu programı düzenleyen ve emek veren herkese teşekkür ediyor. Bu turnuvanın memleketimize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek teşekkürlerini ifade etti.

Memur-Sen Konfederasyonu Genel Sekreterimiz, Sağlık-Sen Genel Başkanımız Sayın Semih DURMUŞ yapmış olduğu konuşmasında “ Sayın Valim, Sağlık teşkilatımızın çok değerli mensupları, Siyasi partimizin çok değerli temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının kıymetli yöneticileri Bugün burada bizleri bir araya getiren Şube Başkanımıza ve İl Teşkilatımıza teşekkür ediyorum. Öncelikli olarak Bugün Ulu önder Atatürk’ü aramızdan uğurladığımız gün. Onun şahsında tüm Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.  Geride kalan Gazilerimizi minnetle anıyorum.  Şehit ve Gazilerimizin ailelerine sabırlar diliyorum. Bir taraftan pandemi bir taraftan da terörle mücadelemiz devam ediyor. Bugüne kadar başarılı olduğumuz bir mücadele sürecimiz var. İnşallah bundan sonra hiçbir şehidimizin olmayacağı güzel günler yaşayacağız. Bu turnuvanın amacı sağlık camiamızın bir araya gelmesi kaynaşmaları, dayanışma duygularının artmasıdır. Bu vesile ile ben bu turnuvanın amacına ulaşmasını diliyorum. Böyle bir günde bizleri bir araya getirdiği için Şube Başkanımıza ve onun şahsında da tüm arkadaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

PANDEMİNİN GİZLİ KAHRAMANLARI

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu yaptığı konuşmasında “Bugün bu toprakları bize vatan yapan Büyük Türk Milletinin büyük evladı olan Gazi Paşa’mızı kaybettiğimizin 83. Yıl dönümü. Herşeyin bittiği, silahın bittiği, Ordunun,  Mühimmatın ve lojistiğin olmadığı zaman diliminde tıpkı bir anka kuşu gibi küllerinden oluşturup bu memleketin kurtarıp bizlere vatan yapan Gazi Paşa, silah arkadaşlarını ve mesai arkadaşlarını buradan rahmetle anıyorum.Buradaki insanlar çok özel bir zaman dilimine şehadet ettiler. İnsanoğlu zaman zaman büyük salgınlarla karşılaşıyor. İspanyol gribi gibi, kara veba gibi insanoğlunun üzerinden geçen ve kayıplara neden olan birkaç yüzyılda bir gelen bir salgın belası ile karşı karşıya kaldık. Bu pandemide çok gizli kahramanlar vardı. Sosyal yardımlaşma birimlerimizde çalışanlar, emniyet teşkilatımız, vefa destek ekipleri, illerde kurulan salgın denetim birimleri çok ciddi çalıştılar. Bu özel günlerde devletimizin bazı birimleri iki misli üç misli çalışmak durumda kaldılar. Fakat bunların hepsinin önünde bu salgındaki öncü ekiplerimiz sağlık çalışanlarımızdı. İlimizde 6 çalışanımız olmak üzere çok sayıda sağlık çalışanımızı kaybettik. Hatta Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcımızı da bu salgında kaybettik. Allah onların makamlarını mübarek etsin. Gani gani rahmet etsin. Onları hatırlayıp bu turnuvayı düzenleyen ince nezaketinden dolayı Şube Başkanımızı tebrik ediyor teşekkür ediyorum. Tekrar Gazi Paşayı, Silah Arkadaşlarını ve Bu pandemide kaybettiklerimizi rahmetle anıyorum” dedi. Konuşmaların bitmesinin akabinde ilk maçın başlama vuruşunu Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ile Sağlık Sen Genel Başkanı Semih Durmuş yaptı. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.