Saran’dan örnek alınacak davranış

Saran’dan örnek alınacak davranış
Çin’den çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) pandemi hastalığı ne yazık ki ülkemizde de görülmeye başlandı. Devletimizin aldığı bir takım önlemlere rağmen, diğer ülkeleri etkilediği kadar...

Çin’den çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (COVID-19) pandemi hastalığı ne yazık ki ülkemizde de görülmeye başlandı. Devletimizin aldığı bir takım önlemlere rağmen, diğer ülkeleri etkilediği kadar ülkemizi etkilemese de ne yazık ki bizde de can kayıplarına sebep olmaya başlamıştır. 30 Mart itibariyle dünya genelinde 800 bini aşkın insan COVID-19’dan enfekte olurken, 40 bine yakın insan hayatını kaybetti. Ülkemizde ise 80 bini geçkin test yapıldı, 12 bine yakın vaka tespit edilirken, ne yazık ki 168 vatandaşımız hayatını kaybetti. Temennimiz bu sayının fazla yükselmeden sadece ülkemizin değil tüm dünyanın bu illetten kurtulmasıdır.

Salgının ülkemizde daha fazla yaygınlaşmaması, can kaybına yol açmaması için devletimiz bir takım tedbirler aldı. Tedbirler kapsamında okullar tatil edilerek uzaktan eğitime geçildi, bazı işyerleri kapatıldı, bazı işyerleri evde çalışma sistemine geçti, şehirlerarası seyahatler valilik iznine tabi hale getirildi, toplumun geneline zorunlu olmadıkça evden çıkmayın çağrısı yapıldı. Tabi ki bu durum bazı günlük çalışarak hayatını idame ettiren insanları zor duruma soktu.

Kısa sürede çok sayıda ülkeye yayılan ve binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüs (COVID-19) salgını, sosyal ve ekonomik hayatta daralmalara yol açarken, salgınla mücadele için 1 Milyon TL bağışta bulunan, Kırıkkale esnafı için esnaf yardım paketi oluşturan Kırıkkaleli hayırsever işadamı Sadettin Saran’ın davranışını takdirle karşıladığımı ifade etmek isterim. Saran’ın Kırıkkale esnafı ve çalışanları için oluşturduğu esnaf yardım paketinin yerine ulaştırıldığına şahit olduk. Saran tarafından gönderilen yardımlar, Kırıkkale’de COVID-19’la mücadele kapsamında işyerlerini kapatmak zorunda kalan Berber ve Kuaförler Esnaf Odası üyesi 266,  Kahveciler Odası üyesi 228 ve ilçelerde 113 olmak üzere 607 esnafa ulaştırıldı.

Daha önce de değişik ortamlarda dile getirdiğim gibi süreçten gerçek anlamda etkilenen kesimlere yardımların ulaştırılması ayrıca sevindirici bir gelişme olmuştur. Şuanda gerçek ihtiyaç sahibi, böylesi kesimlerdi. Diğer ihtiyaç sahibi kesimlere gerek devletimiz kanalıyla, gerek belediyeler aracılığıyla, gerekse de değişik kurumlar vasıtasıyla zaten yardımlar yapılıyordu ve yapılmaya da devam ediliyor. Bu süreçte işyerlerini kapatmak zorunda kalan daha çok esnaf ve sektörde günü birlik yevmiye ile çalışarak evlerini geçindiren insanlar var. Bu insanların zaruri ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin görevi olsa gerek.

Zor zamanda yardımlaşma bizim hem dinimizin, hem de örf, anane ve geleneklerimizde de vardır.  Olan olmayan ile paylaşacak ki bu zor günleri atlatalım. Kırıkkaleli işadamımız Sadettin Saran’ı bir kez daha tebrik ediyor ve bunun diğer işadamlarımıza da örnek olmasını diliyorum. Paniğe kapılmayacağız ancak tedbiri de elden bırakmayacağız. Devlet-millet iş birliği ile bu zorlu sürecin üstesinden geleceğimize inancım tamdır. Zorlu süreci kesintiye uğratmadan atlatabilmemiz için ilgili kurumlarımızın belirlediği kurallara biz vatandaşlar olarak tam uymalı, alınması gereken tedbirleri tavizsiz bir şekilde uygulamalıyız. Sağlıklı olduğumuza inansak dahi virüs taşıyıcısı olabileceğimizi aklımızdan çıkarmamalıyız, sosyal mesafeyi bir süreliğine daha korumaya devem etmeliyiz. Büyük-küçük herkes, zorunlu olmadıkça evden çıkmamalıyız. Zor zamanları hep birlikte atlatacağız inşallah…

Bu haber toplam 267 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.