Şehit anneleri hem üretiyor hem de sosyalleşiyor

Şehit anneleri hem üretiyor hem de sosyalleşiyor
Kırıkkale Valiliği koordinatörlüğünde İl Jandarma komutanlığı tarafından desteklenen Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneğinin Şehit Ailelerine Yönelik Sosyal İçerme projesi Doç. Dr. Müzeyyen Özhavzalı sorumluluğunda...

Kırıkkale Valiliği koordinatörlüğünde İl Jandarma komutanlığı tarafından desteklenen Kadın Dayanışma ve Destekleme Derneğinin Şehit Ailelerine Yönelik Sosyal İçerme projesi Doç. Dr. Müzeyyen Özhavzalı sorumluluğunda Kırıkkale Üniversitesinden 22 gönüllü akademisyen tarafından yürütülüyor.

KIZILIRMAK ŞEHİT VE GAZİLER YAŞAYAN KÜLTÜR SANAT MÜZESİ

Şehit diyarı Kırıkkale'de yaşayan şehit aileleri ile gazi yakını kadınların çeşitli faaliyetlerle sosyalleşmelerini ve üretime katkı sağlamalarını amaçlanan projeye Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı tarafından da destekleniyor.  Proje kapsamında şehit aileleri ile gazi yakını kadınların el emeği, göz nuruyla hazırladıkları eserlerin sergilenebilmesi için Kırıkkale Valiliğince Yahşihan İlçesi Kızılırmak havzası üzerine tesis edilen Obaköy mesire alanındaki tarihi bir bina, "Kızılırmak Şehit ve Gaziler Yaşayan Kültür Sanat Müzesi olarak tahsis edildi. Türkiye'de başka bir örneği olmayan müze Pazar günleri hariç haftanın 6 günü ziyaretçi kabul ediyor.

PEYZAJ ÇALIŞMALARI JANDARMADAN

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer'in talimatları doğrultusunda müze binasının aslına uygun bir şekilde genel tadilatı Kırıkkale İl Özel İdaresince yapılırken, sergi alanı ve müze bahçesinin peyzajı, boya ve badana işleri ise Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini sürdürmekte olan Mehmetçikler tarafından yapıldı. Yakın zamanda faaliyete geçen müze bahçesine konulmak üzere Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığınca geçmiş tarihimizi yansıtan bir de kağnı hediye edildi.

MEHMETÇİK VE ŞEHİT ANNELERİ KAVUŞMALARI

Projenin manevi boyutunu yöneten Kırıkkale İl Jandarma Komutanlığı Rehberlik ve Danışma Merkezinde görevli uzman psikologlar, müzede çeşitli faaliyetlere katılan şehit annelerinin evlat özlemlerini bir nebze olsun giderebilmelerini için 'Mehmetçik ve Şehit Anneleri Kavuşması' adı altında bir etkinlik düzenledi. İlerleyen zamanlarda ayda bir olacak şekilde yapılması planlanan kavuşma günleriyle, evlat hasreti içerisinde olan şehit annelerinin Mehmetçiklerle bir araya gelerek evlat özlemlerini giderebilmelerinin yanı sıra moral ve motivasyonlarını arttıracak şekilde psikososyal destek verilmesi amaçlanıyor. Diğer yandan Mehmetçiklerin de milli ve manevi duygularının geliştirilmesi hedefleniyor.  HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 16 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.