Şehitler diyarı Kırıkkale, TRT'den özür bekliyor

Şehitler diyarı Kırıkkale, TRT'den özür bekliyor
Her Pazar günü TRT1 ekranlarında yayınlanan 'Teşkilat' dizisinin bir bölümünde senaryo gereği bir teröristin doğum yerinin Kırıkkale olarak yer verilmesi Kırıkkale'de tepkiyle karşılandı. Kırıkkaleliler konuya sert tepki...

Her Pazar günü TRT1 ekranlarında yayınlanan 'Teşkilat' dizisinin bir bölümünde senaryo gereği bir teröristin doğum yerinin Kırıkkale olarak yer verilmesi Kırıkkale'de tepkiyle karşılandı. Kırıkkaleliler konuya sert tepki gösterirken, TRT'den özür beklendiği, Nüfusuna oranla Türkiye'de vatan savunması için en fazla şehit veren illerin başında gelen Kırıkkale'nin senaryo gereği de olsa kabul edilemez olduğu hatırlatıldı.

KIRIKKALE'DEN TERÖRİST ÇIKMAZ

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekili Ragıp Cihat Mencet, TRT1’de yayınlanan “Teşkilat” isimli dizide Şehitler diyarı Kırıkkale isminin hain bir teröristin doğum yeri olarak göstermesi TRT’ye yakışmadığını belirtti. Başkan Vekili Mencet, “Kırıkkale’mizden şehit çıkar terörist çıkmaz. Teröristlerin Partisi HDP’nin il binası olmayan illerden biri olan Kırıkkale’mizin ismini bu şekilde görmesi bizleri derinden üzmüştür. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmıştır. TRT bu yaptığı hatadan dolayı derhal özür dilemelidir. Kırıkkale’ye yapılan bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum” ifadesini kullandı.

KIRIKKALE HALKINDA İNFİALE NEDEN OLMUŞTUR

Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Mustafa Kaplan'da yaptığı açıklamasında "TRT ekranlarında yayınlanan Teşkilat isimli dizide bir Teröriste ait kimlikte, doğum yerinin Kırıkkale olarak belirtilmesi bizleri derinden üzmüştür. Senaryoda kurgu dahi olsa, Şehitler Diyarı Kırıkkale'mizin terörizm ile yan yana anılması terör konusunda onlarca evladını şehit vermiş Kırıkkale halkında infiale neden olmuştur. Kırıkkale bağrından vatani için can vermeye hazır yiğitler çıkarmakla birlikte asla içinde vatan haini barındırmamıştır, barındırmayacaktır. Kıymetli hemşehrilerimiz gönüllerini ferah tutmalıdır. TRT Genel Müdürlük nezninde gerekli görüşmeler yapılmış olup şehrimizin hassasiyeti en üst düzeyde ilgili makamlarla paylaşılmıştır. Teşkilat olarak şehrimizin ve şehit yakınlarımızın hassasiyetleri bizlerin taşımakla onur duyduğumuz sorumluluğumuzdur. Konunun takipçisi olacağız" ifadelerine yer verdi.

KIRIKKALE’DEN ÖZÜR DİLENMESİNİ BEKLİYORUZ

Kırıkkale Ülkü Ocakları Başkanı Tuner Alp Tekin ise "Devletimizin Resmi Kanalı olan TRT’de yayınlanan “Teşkilat” isimli dizide, nüfus ortalamasına göre en çok Şehit veren, Anadolu’da Türk İslam Medeniyetinin beşiği olan Kırıkkale’miz hadsiz, hududsuz bir şekilde “sahtede olsa” bir teröristin memleketi olarak gösterilmiştir. Yurdun dört bir yanına giren terör örgütlerinin ve siyasi uzantılarının içinden geçmekten dahi korktuğu Kırıkkale’mizin bu denli alçakça anılması senaryo icabı dahi olsa bizlerce kabul edilemez bir durumdur. Devletimizin yayın organını yöneten bürokratların acilen arşivlerini inceleyip Kırıkkale’nin nasıl bir memleket olduğunu incelemelerini umuyoruz. Teşkilat ismi ile yayınlanan ve Türk İstihbaratını konu edinen dizinin senarist, yapımcı ve yönetici kadrosunun gafilce yanlışlarından dönmesini ve Kırıkkale’den özür dilenmesini bekliyoruz. Kırıkkale Ülkü Ocakları olarak konunun takipçisi olacağımızın altını çiziyor, gerçek teşkilat olan Ülkü Ocakları Teşkilatı ile karşı karşıya gelmemelerini öneriyoruz" dedi. Haber: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 6 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.