Servisçilerin gözü bu toplantıda

Servisçilerin gözü bu toplantıda
 Yazı İşleri Müdürü
Danıştay, Servis Araçları Yönetmeliğinde okul paketi olup ta, 3 nokta emniyet kemeri, koltuk sensörü, kamera sistemi hususunda zorunluluğu yürütmesinin durdurulmasına karar verdiğini hatırlatan Kırıkkale Servis Araçları ve...

Danıştay, Servis Araçları Yönetmeliğinde okul paketi olup ta, 3 nokta emniyet kemeri, koltuk sensörü, kamera sistemi hususunda zorunluluğu yürütmesinin durdurulmasına karar verdiğini hatırlatan Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Behsat Yerlikaya, 29 Haziran’da bakanlıkların temsilcilerinin de katılacağı toplantıda durumun değerlendirileceğini açıkladı.

TOPLANTI BUGÜN GERÇEKLEŞECEK

Servis araçları esnafının yeni yönetmelik konusundaki sorunları yapılan toplantıda gündeme getirildi. Konunun İçişleri Bakanlığı ile görüşüldüğünü belirten Kırıkkale Servis Araçları ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkanı Behsat Yerlikaya “Danıştay, Servis Araçları Yönetmeliği’nin Geçici 2. Maddesinin 1. Fıkrasında yer alan Bu Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (i), (l), (m) ve (o) bentleri kapsamındaki şartların 1/1/2018 tarihinden önce okul servis aracı olarak tescil edilmiş araçlarda aranmayacağı” şeklindeki düzenleme ile aynı yönetmeliğin 5. Maddesinin 2. Fıkrasının (b) bendinin yürütmesinin durdurulmasına karar verilmiştir. Danıştay’ın bu kararına istinaden kapsam içerisindeki araçların TÜVTÜRK muayene istasyonlarında fenni muayeneleri yapılmamaktadır. Sorunun çözümü için İçişleri Bakanlığı ile 27 Haziran’da görüşülmüş olup, 29 Haziran’da ilgili diğer Bakanlıkların da katılacağı bir toplantı yapılacaktır. Esnafımızın mağduriyeti en kısa sürede sonuçlandırılması için azami gayret gösterilmesi beklenmektedir” dedi.

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.