Sesi Duyunca Kapıyı Araladılar

Sesi Duyunca Kapıyı Araladılar
Kırıkkale'nin Çalılıöz Mahallesinde yaşayan İsa Selci, ikamet ettiği apartman dairesinde kurduğu ses sistemi ile ailesinin yanı sıra yakın komşularına da cemaatle teravih namazı kıldırıyor.Koronavirüs tedbirleri kapsamında...

Kırıkkale'nin Çalılıöz Mahallesinde yaşayan İsa Selci, ikamet ettiği apartman dairesinde kurduğu ses sistemi ile ailesinin yanı sıra yakın komşularına da cemaatle teravih namazı kıldırıyor.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında camilerde cemaatle teravih namazı kısıtlanması sebebiyle Selci de herkes gibi 3 oğlu ve eşi ile birlikte evinde cemaat yaparak teravih namazı kılmaya başladı. Namaz kılarken Selci'nin okuma sesini duyan yakın komşusu Semahat Şahin de sesi duyunca niyet edip imama uyarak ilk teravih namazını tamamladı. Daha sonra apartmanda olayın duyulmasının ardından 3 komşu dairedeki kişiler de decemaatle teravih namazı kılmak istediklerini Selci'ye ilettiler.

Selci de, sesin daha iyi duyulabilmesi için komşularının evlerine kablo ile hoparlör düzeneği kurdu.

Sosyal mesafenin de korunduğu uygulamadan namaza dahil olan komşular oldukça memnun kaldı.

Okuma sesini duyan komşularının kendisine uyduklarını anlatan Selci, yaptığı açıklamada, "İlk gün biz eşim ve çocuklarımla beraber 5 kişi cemaatle namaz kılarken haliyle ses dışarı çıkıyor. Komşular bizim sesimizi işitiyorlar. Yan ve alt komşumuz ses az gelmesine rağmen tekbir seslerini işittikleri için bize uyarak namaz kılmışlar. Namaz bittikten sonra namaz kıldırma noktasında ricada bulundular. Ben de bir düşüneyim, değerlendireyim dedim. İstişarelerde bulundum. Kıldırılabilir, kıldırılamaz anlamında. Neticede ses sitemiyle odalara birer hoparlör ayarlayarak dairelerde namaz kılmaya ikinci gün itibariyle başladık. Ve namazlarımızı bu şekilde kılıyoruz. Komşularımız bu noktada memnun kalıyorlar. Dua ediyorlar. Biz onların duasına talibiz. Ramazan ayı camilere gidemiyoruz. Camilerimize gidemediğimiz için de en azından evlerde teravih namazı kılınsın. Teravih atmosferi yaşansın diye komşularımızla böyle bir namaz noktasında kara aldık ve beraberce kılıyoruz. Allah kabul etsin. Koronavirüs büyük risk olduğundan dolayı tedbirler alınması noktasında bilgiye sahibiz. Çok hassas ve dikkatliyiz. Ön taraftakiler de uymak istediler. Arka tarafa dairelere geçmek istediler. Fakat biz kesinlikle olmaz. Herkes dairesinde kılmalıdır. Siz imamın önünde olduğunuz için siz kendi başınıza kılacaksınız, bu taraftakiler imama uyarak cemaatle namaz kılacaklar diye tembih ettik. Bu noktada bize gönül koyanlar da oldu. Ancak sağlık çok önemli. Tedbirlere uyarak bu namazlarımızı kılıyoruz." dedi.

Bu haber toplam 567 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.