Sevdiklerimizi korumak için aşı olmamız şart

Sevdiklerimizi korumak için aşı olmamız şart
KIRIKKALE TİCARET BORSASI BAŞKANI HARUN SÜMER’DEN AŞI KONUSUNDA ÇAĞRI GELDİTürkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye kanadını oluşturan HAK-İŞ, MEMUR-SEN, TESK, TÜRK-İŞ, TİSK, Türkiye KAMU-SEN,...

KIRIKKALE TİCARET BORSASI BAŞKANI HARUN SÜMER’DEN AŞI KONUSUNDA ÇAĞRI GELDİ

Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye kanadını oluşturan HAK-İŞ, MEMUR-SEN, TESK, TÜRK-İŞ, TİSK, Türkiye KAMU-SEN, TOBB ve TZOB tarafından yayımlanan ortak bildiriye dikkat çeken Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, Kırıkkalelilere aşı konusunda çağrı yaptı. Başkan Sümer “Sevdiklerimizi korumak için aşı olmamız şart” diye konuştu.

VAKA SAYILARINDA ARTIŞ

Başta borsa üyeleri olmak üzere Kırıkkalelilere çağrıda bulunan Kırıkkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer, Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma İstişare Komitesi (KİK) Türkiye kanadını oluşturan HAK-İŞ, MEMUR-SEN, TESK, TÜRK-İŞ, TİSK, Türkiye KAMU-SEN, TOBB ve TZOB tarafından yayımlanan ortak aşı bildirisinin yerinde olduğunu söyledi. Başkan Sümer “Son zamanlarda korona virüs kaynaklı vaka sayıları yeniden tedirgin edici seviyeye ulaşmıştır. Tedbirli olmazsak salgını durdurmak çok daha uzun sürebilir. Geçen sene bilinmeyen bir düşmana karşı savaş veriyorduk. Hastalığın etkilerini bilmiyor, tedavi yöntemleri hakkında çok sınırlı bilgilerle hareket ediyorduk” ifadesini kullandı.

AŞI SALGINLA MÜCADELEDE EN BÜYÜK FAKTÖR

Başkan Sümer açıklamasının devamında “Bilim insanlarının özverili çalışmaları sayesinde tedavi yöntemleri geliştirildi. Salgını sona erdirebilecek en büyük umut olan aşı devreye girdi. Aşıların kullanıma girmesi salgınla mücadelede en büyük faktördür. Salgına karşı önlem almak, aşı olmak bireysel duyarlılık olduğu kadar aynı zamanda bir toplumsal sorumluluktur. Eğitim, iş ve sosyal hayatın sekteye uğramaması için aşı olmazsa olmaz gereklilik haline gelmiştir. Zira henüz toplumsal bağışıklığı elde etmiş değiliz. En az iki doz aşı olmadan da bağışıklık elde edilemiyor. Şu an aktif vakalarımızın ve hastanelerde yatan hastalarımızın çok büyük kısmı aşısı tamamlanmamış kişilerden oluşuyor”

KISITLAMALARA GERİ DÖNMEYELİM

Sümer “Kısıtlama günlerine geri dönmeyi istemiyoruz. Dolayısıyla birinci önceliğimiz, tüm vatandaşlarımızın sorumlu bireyler olarak tedbirlerini alması ve aşı olarak topluma karşı ödevini yerine getirmesidir. Sevdiklerimizi korumak için aşı olmamız şart. 50 yaş üzeri vatandaşlarımızı bir an evvel 3. doz aşılarını olmaya, iki doz aşı olmamış vatandaşlarımızı da ikinci aşılarını yaptırmaya davet ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.