Seyir Terasları Mart Ayına Yetişecek

Seyir Terasları Mart Ayına Yetişecek
Kırıkkale’nin mevcut bulunan doğal güzelliklerinin turizme kazandırılması amacıyla bir süre önce başlatılan Çeşnigir Kanyonu Projesi kış mevsiminde de devam ediyor.

Kırıkkale’nin mevcut bulunan doğal güzelliklerinin turizme kazandırılması amacıyla bir süre önce başlatılan Çeşnigir Kanyonu Projesi kış mevsiminde de devam ediyor.

Alanda sürdürülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Yunus Sezer,  “Mart ayında bitirilmesi planlanan Çeşnigir Kanyonunda çalışmalar hızla devam ediyor” diye konuştu.

6 KM’LİK BİSİKLET YOLU VE PİKNİK ALANLARI

Mart ayında bitirilmesi planlanan Çeşnigir Kanyonunda çalışmalar hızla devam ediyor. Vali Yunus Sezer, Çeşnigir Kanyonu Projesi kapsamında ulaşım, yürüyüş ve bisiklet yolu olarak yapımı devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Çeşnigir Kanyonu Projesi kapsamında yürütülen çalışmaları yerinde inceleyen Vali Sezer “Çevre düzenlemesi, seyir terası ve vitamin kafeleri tamamlanan alanda, 6 km bisiklet ve yürüme alanı, yeni seyir terasları ve piknik alanlarının da tamamlanmasıyla; Çeşnigir, ilimizin değerlerinin ön plana çıkarılması, turizm ve tanıtımı için son derece önemli bir yer olacak” dedi.

ÇEŞNİGİR KÖPRÜSÜ

Çeşnigir Köprüsü Karakeçili ile Köprüköy arasında Kızılırmak üzerinde yapılmış tarihi bir köprüdür. Bilinen kaynaklara göre Çeşnigir Köprüsü ve yakınında bulunan han Selçuklu Dönemi'ne aittir. Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle birlikte 13'üncü yüzyıla ait bir eser olduğu tahmin edilmektedir. 1402 yılında Ankara Savaşı’nın yapılacağı alana ilerleyen Timur'un ordusuyla bu köprüyü kullandığı rivayet edilmektedir. Çeşnigir Köprüsü, Yavuz Sultan Selim'in Mısır Seferi esnasında Mimar Sinan tarafından yeniden yapılmıştır. Kapulukaya Barajı’nın faaliyete geçmesinden önce yol güzergahı üzerinde iken, sonraları köprünün ayak kısımları baraj suyu içinde kalmıştır. 110 metre uzunluğunda 6 metre genişliğindeki köprü kayalık arazide sağlam temeller üzerine oturur. Kızılırmak içinde sağlam bir zemine oturabilmesi için orta bölümde belirgin bir eğim vardır.

Çeşnigir kanyonunda gezinti teknesi suya indi

Çeşnigir Kanyonunda tekne turu

Çeşnigir kanyonu projesi hızla ilerliyor

Bu haber toplam 351 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.