ŞİDDETLİ DOLU BİÇTİ GEÇTİ

ŞİDDETLİ DOLU BİÇTİ GEÇTİ
Kırıkkale’de şiddetli yağmur ve dolu yağışı birçok noktada tahribata neden olduSon zamanlarda şiddetli yağışlara ev sahipliği yapan Kırıkkale’de önceki gün dolu yağışı meydana geldi. Şiddetli dolu yağışı bazı...

Kırıkkale’de şiddetli yağmur ve dolu yağışı birçok noktada tahribata neden oldu

Son zamanlarda şiddetli yağışlara ev sahipliği yapan Kırıkkale’de önceki gün dolu yağışı meydana geldi. Şiddetli dolu yağışı bazı köy arazilerinde hububat ekili alanları adeta biçerdöver gibi biçti geçti. Şiddetli yağışlar sonrası kriz merkezinde konunun uzmanlarıyla bir araya gelen Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.

HUBUBAT HASAT EDİLEMEZ HALE GELDİ

Önce kurak bir ilk bahar dönemi yaşayan Kırıkkale yaz döneminde şiddetli yağmurlara ev sahipliği yapıyor. Kırıkkale’nin bütün bölgelerini kapsayan şiddetli yağışlar bazı bölgelerde ise doluya dönüştü. Şiddetli dolu yağışı Keskin ilçesine bağlı Dağsolaklısı, Gazibeyli, Cankurtaran, Konurhacıobası, Esatmümünli, Göktaş, Eminefendi, Ortasöken, Karafıkılı, Barakobası köylerinde, Delice’ye bağlı Tatlıcak, Yeniyapan, Halitli, Aşağıihsangazili, Ocakbaşı köylerinde, Bahşılı’ya bağlı Karaahmetli, Kömürcüler, Küreboğazı, Büyük Sarıkaya, Küçük Sarıkaya köylerindeki hasat için gün sayan arpa ve buğday ekili tarım arazilerinde büyük çapta hasara neden oldu. Dolu yağışının kimi bölgelerdeki ekili hububat arazilerinde biçerdöverle biçilmiş gibi hale getirdiği gözlendi.

SEL YOLLARI KAPLADI

Şiddetli yağışın ardından birçok noktada sel oluşurken, kimi bölgelerde yoğun sel yollarda moloz yığınları oluşturdu. Meydana gelen sel menfezleri tıkarken, dereler taştı, bahçeler, ekili alanlar, meyve ağaları büyük çapta zarar görürken, kimi bölgelerde suni göletler oluştu. Keskin merkez ile köyler arasındaki yolda oluşan moloz yığınları karayolları ve Kırıkkale İl Özel İdaresine bağlı ekipler tarafından temizlendi. Şiddetli fırtına dolayısıyla yolda bulunan bazı araçların ilerleyemediği, yol kenarında yağışın normale dönmesini beklediği gözlendi. Yoğun yağmur ve dolu yağışında her hangi bir can kaybının yaşanmaması tek teselli kaynağı oldu.

KRİZ MERKEZİ OLUŞTURULDU

Yoğun yağmur ve dolu yağışının ardından Kırıkkale’de AFAD İl Müdürlüğünde kriz merkezi oluşturuldu. Kriz merkezine başkanlık eden Vali Bülent Tekbıyıkoğlu meydana gelen olaylar hakkında bilgiler aldı. Konuyla ilgili kendisine ait sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu “Yoğun yağışları belediye başkanımız ve ilgili müdürlerimizle birlikte AFAD il müdürlüğümüzdeki Kriz Merkezimizden takip ettik. Çok şükür ilimizde cana kasteden büyük bir sıkıntı yaşanmadı. İlimizde yaşanan tarımsal hasarlarla ilgili hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor. Yağmurun afeti ile değil bereketi ile gelmesi dileğiyle” ifadelerine yer verdi.  HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 16 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.