SİLAH İHTİSAS OSB BÜYÜK KATKI SUNACAK

SİLAH İHTİSAS OSB BÜYÜK KATKI SUNACAK
Silaha adını veren şehir Kırıkkale’de silah İhtisas OSB her geçen gün büyüyorTürkiye’nin ilk Silah İhtisas OSB’si unvanını elinde bulunduran Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yatırımlar bir bir gerçekleşiyor....

Silaha adını veren şehir Kırıkkale’de silah İhtisas OSB her geçen gün büyüyor

Türkiye’nin ilk Silah İhtisas OSB’si unvanını elinde bulunduran Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yatırımlar bir bir gerçekleşiyor. Kimi firmalar inşaat çalışmalarını tamamlayarak üretim faaliyetlerine başlamış durumda. Silah İhtisas OSB’de faaliyete geçen firmaları ziyaret eden Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Kırıkkale Silah OSB’de yatırım sayısının yakan zamanda 10’a çıkacağını, bu firmaların savunma sanayinin gelişmesine büyük katkı sağlayacağına vurgu yaptı.

ÜRETİM BAŞLAMIŞ DURUMDA

MKE’den devredilen 500 dönümlük arazi üzerine kurulan ve alt yapı çalışmaları tamamlanarak yatırımcının hizmetine sunulan Türkiye’nin ilk Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olan Kırıkkale Silah İhtisas OSB’de yatırımlar her geçen gün artıyor. Ülke savunma sanayinin ivme kazandığı bir dönemde yapılan yatırımlar, hem ülke savunma sanayine, hem de istihdama önemli katkıda bulunuyor. Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Vali Yardımcısı Osman Akbaş ve Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı ile Kırıkkale Silah İhtisas OSB’yi ziyaret etti. Silah İhtisas OSB'de yeni faaliyete başlayan ORSAV Ordu Savunma Sanayi A.Ş. ile yapımı devam MERTSAV Savunma Sistemleri San.Tic.Ltd.Şti. firmalarını ziyaret eden Vali Sezer, yapılan çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

YATIRIM SAYISI 10’A YÜKSELECEK

Kırıkkale Silah OSB’de ÇANGA Savunma Endüstri Limited Şirketi, DİKMEN Savunma Sanayi A.Ş., SİNERJİ Silah ve Mühimmat A.Ş., TURCAR hassas kesici takım san. Tic. Ltd. Şti., ORSAV Ordu Savunma Sanayi A.Ş ve MERTSAV Savunma Sistemleri San.Tic.Ltd.Şti. yatırımlarını yaparak yerlerini almış durumda. Yatırım gerçekleştiren yeni firmalarla birlikte Silah OSB’de faaliyet gösteren firma sayısının kısa zamanda 10’ çıkacağına vurgu yapan Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, bu yatırımlarla birlikte bine yakın kişinin istihdamının sağlanacağına işaret etti. Vali Sezer, firmaların yatırımlarıyla birlikte hem ülke, hem de Kırıkkale savunma sanayinin gelişmesine ve nitelikli iş gücünün istihdamına büyük katkı sunacağını söyledi.

Bu haber toplam 337 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.