SİNERJİ'DEN 220 MİLYONLUK YATIRIM

SİNERJİ'DEN 220 MİLYONLUK YATIRIM
Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş. Kırıkkalenin parlayan yıldızı oluyor2014 Yılında kurulan ve şuanda alanında Türkiye’nin ilk ve tek Silah OSB’si olan Kırıkkale Silah ihtisas Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Sinerji...

Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş. Kırıkkalenin parlayan yıldızı oluyor

2014 Yılında kurulan ve şuanda alanında Türkiye’nin ilk ve tek Silah OSB’si olan Kırıkkale Silah ihtisas Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş. her dönem olduğu gibi bu yılda Kırıkkale için önemli yatırımlara imza atmaya devam ediyor. 220 milyon TL’lik yatırın onayı alan Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş, Savunma Sanayi alanında çalışacak yeni yatırımında milli silah ve mühimmat geliştirme çalışmaları yapılacak.

TÜRKİYE’NİN EN HIZLI BÜYÜYEN İLK 100 ŞİRKETİ ARASINDA

Kırıkkale Silah ihtisas Organize Sanayi Bölgesinde yaptığı yatırımla bir taraftan savunma sanayisine önemli katkılar sunan Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş. diğer taraftan yarattığı istidamla Kırıkkale’nin parlayan yıldızı oluyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TEPAV ve TOBB ETÜ’nün katkılarıyla düzenlenen TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni’nde, Türkiye'nin yıllık bazda en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi arasından 2019 yılında 46. sıraya 2020 yılında ise 55. Sıraya yerleşen Sinerji, 2021 yılı için ise ilk 10’da olmak gibi bir hedef belirledi.

ÜRETİM ALANI GENİŞLİYOR

Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Duman yönetimindeki Sinerji Silah ve Mühimmat A.Ş. hedefi doğrultusunda yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2021 yılı başında Sportif amaçlı av tüfeği üretimi için izin belgesini alan ve üretimine başladıktan sonra 2021 kasım ayında da Milli Savunma Bakanlığının yaptığı zorlu denetimi başarıyla geçen Sinerji, tabanca üretimi için vize niteliğinde olan Üretim İzin Belgesi’nin sahibi oldu. Bu belgenin alınmasıyla birlikte Tabanca üretimine başlayan firma Savunma Sanayi Başkanlığı’ndan da 220 Milyon TL’lik yatırım onayını alarak yine Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yeni bir tesis için çalışmalara başladı. Bu tesisinde tamamlanmasıyla mevcut üretim alanını 2,5 kat genişletecek olan Sinerji’nin istihdama da büyük katkı sağlayacağı kesinleşti.

İSTİHDAMA ÖNEMLİ KATKI

Alınan bilgilere göre 2022 ortalarında tamamlanacak yeni tesiste Kırıkkale’de ilk ve tek olacak bir AR-GE merkezi de olacak. Savunma Sanayi alanında çalışacak bu merkezde milli silah ve mühimmat geliştirme çalışmaları yapılacak. Yaklaşık 50 mühendise istihdam sağlayacak merkez, Başta Kırıkkale Üniversitesi olmak üzere birçok üniversite ile ortak çalışmalara da imza atacak. HABER: Mehmet Erkoç

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.