Siyasetin bu kadar gerildiğine şahit olmadım

Siyasetin bu kadar gerildiğine şahit olmadım
Saadet Partisi Kırıkkale 6. Olağan İl Kongresi gerçekleşti. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen ilk kongresinde mevcut Başkan Veysel Kutluca güven tazeledi. Kongrede katılımcılara seslenen SP...

Saadet Partisi Kırıkkale 6. Olağan İl Kongresi gerçekleşti. SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun katılımıyla gerçekleşen ilk kongresinde mevcut Başkan Veysel Kutluca güven tazeledi. Kongrede katılımcılara seslenen SP Lideri Karamollaoğlu 50 yıldır siyasetin içerisinde olduğunu, bu süre zarfında son zamanlarda yaşanan gibi gerilime şahit olmadığına vurgu yaptı.

SIKINTILARIN GİDERİLMESİ SİYASİ PARTİLERİN GÖREVİ

Kırıkkale İl Başkanlığı tarafından düzenlenen 6. İl Kongresine katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, son zamanlarda yaşanan siyasi gerilimlere dikkat çekti. Meydana gelen problemlerin çözümünde tüm siyasi partilerin üzerine önemli sorumlulukların düştüğünü hatırlatan SP Lideri Karamollaoğlu, "Bu problemlerin çözülmesi, sıkıntıların giderilmesi siyasi partilerin her birinin görevidir, arzusudur. Ancak biz problemleri görüşürken, çözüm önerilerini ortaya koyarken ille de birbirimizi tahkir etmek, birbirimize hakaret etmek mecburiyetinde miyiz? Üzülerek ifade ediyorum ama geçmişte elbette tenkitler oldu, olacaktır. Bu gayet tabi bir iş. Farklı görüşler var. Ama ben siyasetin bu kadar gerildiğine, insanların bu kadar ağır bir şekilde tahkir edildiğine emin olun şahit olmadım” diye konuştu.

YATIRIMLARI TENKİT ETMİYORUZ

Genel Başkan Karamollaoğlu “Son birkaç gündür ekonomi allak bullak oldu. Dolar zirveye çıkmıştı, birden bire düştü. Faizler iniyor belki yerine göre. İşsizlik aldı başını gidiyor. Evet buraya girerken yüksek binalar görüyoruz, Üniversiteyi görüyoruz, yollarımız düzeldi, Otoyollar, tüneller, hızlı trenler bunlar hiçbir zaman tenkit edilecek yatırımlar değildir. Ama şunu unutmayalım bunlar bir bedel karşılığında oldu, ne pahasına yapıldı bunları bilmek mecburiyetindeyiz. Türkiye kalkınmış gözüken, ama fiiliyatta adaleleri, kasları giderek çürümeye yüz tutar bir hale geldi” ifadesini kullandı.

SİHA ÜRETİMİ SEVİNDİRDİ

Karamollaoğlu “SİHA’lar hakikaten bizi sevindirdi, demek ki sahada biz işi ehline verir, o sahada gayret gösterenlerin önünü açarsak destanlar yazabiliyoruz. Onu gördük SİHA’larda. Şimdi belirli bir süre çalışıldığı için uçak motorlarının çeşitlerini üretmeye başladık, prototiplerini üretmeye başladık. Ama bunu tatbikata konması öyle dedikleri gibi 2 yılda olmaz, en az 7-8 yıl gerekir. O zamana kadar da önem vermek, ciddi tahsisler vermek lazım. Bu ülke bizim, bu ülke hepimizin. Bu ülkeyi ayağa kaldırmak, içine sürüklendiği problemlerden kurtarmak bizim görevimiz. Biz iyi yapılan işe de iyi deriz. Allah razı olsun imam hatip okulları açıldı. Başörtüsü problemi çözüldü. Bundan dolayı iktidar partisine müteşekkiriz. Biz bu yapılanı görmezden gelemeyiz. Ama yapılmayanı görmek de bizim vazifemiz. Onu telafi etmek de bizim vazifemiz” dedi. Mevcut İl Başkanı Veysel Kutluca’nın yeniden seçildiği genel kurula CHP, İYİ Parti, Deva Partisi il ve ilçe başkanları, partililer, STK temsilcileri katıldı. Genel Başkan Karamollaoğlu ayrıca partiye yeni katılanlara da rozetlerini taktı.

Bu haber toplam 9 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.