Sosyal Hizmet biriminde 443 kişiye eğitim verildi

Sosyal Hizmet biriminde 443 kişiye eğitim verildi
Kırıkkale’de İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı, Sağlıklı Hayat Merkezi, Psiko-Sosyal Ünitesi ve Aile Danışmanlığı ve Sosyal Hizmet merkezi hizmetlerini sürdürüyor. Sosyal Hizmet Biriminde 2019 yılı Ocak ve Aralık ayları...

Kırıkkale’de İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı, Sağlıklı Hayat Merkezi, Psiko-Sosyal Ünitesi ve Aile Danışmanlığı ve Sosyal Hizmet merkezi hizmetlerini sürdürüyor. Sosyal Hizmet Biriminde 2019 yılı Ocak ve Aralık ayları arasında birimimizde toplamda 224 görüşme gerçekleştirilmiş olup, 443 kişiye farklı konularda eğitim verildiği bildirildi.

HER ŞEY SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN

Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Sağlıklı Hayat Merkezi sağlıklı yaşam tarzını teşvik etmek, sağlığa yönelik risklerden toplumu korumak, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam alışkanlıkları kazandırmak için kurulmuş bir merkezdir. Kırıkkale’de 2014 yılında kurulan Sağlıklı Hayat Merkezi, yılda ortalama 20-25 bin kişiye hizmet verilmektedir. Merkezimizde Diyetisyenlik Hizmetleri, Psiko-Sosyal Destek Hizmetleri, Kanser Taramaları, Çocuk Gelişimine Yönelik Hizmetler, Sigara Bıraktırma, Evlilik Öncesi Danışmanlık, Aile Danışmanlığı, Gebe Bilgilendirme Hizmetleri, Kadın Ve Üreme Sağlığı Hizmetleri, Tansiyon Ölçümü ve Enjeksiyon-Pansuman hizmetleri verilmektedir. Sağlıklı Hayat Merkezimizin Psiko-Sosyal Ünitesi içerisinde bulunan Aile Danışmanlığı Biriminde; anne-baba ilişkileri ve iletişim problemleri, çatışmalar, boşanma süreçleri, evlilik sorunları, evlilik öncesi çift danışmanlığı alanlarında danışmanlık hizmeti verilmektedir.

GEREKLİ DESTEKLER VERİLİYOR

Açıklamanın devamında “Sosyal Hizmet Biriminde ise, toplumun ihtiyaç ve sorunlarını tespit etmek, uygun tıbbi sosyal hizmet müdahalesini belirlemek amacıyla ihtiyaç halinde ev ve aile ziyaretleri yapılmakta, gerektiğinde sosyal inceleme raporu hazırlamaktadır. Ayrıca ekonomik yoksunluk içinde olan kadınlar, çocuklar, fiziksel-ruhsal-sosyal-zihinsel engelliler, yaşlılar, geçici koruma altındaki sığınmacılar, evde sağlık hizmeti alanlar ve bu kişilere bakım verenlere yönelik gerekli destek hizmeti verilmektedir. 2019 yılı Ocak ve Aralık ayları arasında birimimizde toplamda 224 görüşme gerçekleştirilmiş olup, 443 kişiye farklı konularda eğitim verilmiştir. Psiko-Sosyal Ünite, Aile Danışmanlığı ve Sosyal Hizmet konularında destek almak isteyen vatandaşlarımızı Fabrikalar Mahallesi 25. Sokak No: 3 (Eski Tıp Fakültesi Hastanesi Binası) Kırıkkale adresindeki Sağlıklı Hayat Merkezine davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 92 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.