SÖZ UÇAR, YAZI KALIR

SÖZ UÇAR, YAZI KALIR
Kırıkkale'nin yazar ve şairlerinin eserlerinin bir araya getirilmesi amacıyla hazırlanan "Şairler ve Yazarlar Antolojisi Kitabı" tanıtıldı. Törende konuşan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, “Söz uçar, yazı kalır derler. Biz de...

Kırıkkale'nin yazar ve şairlerinin eserlerinin bir araya getirilmesi amacıyla hazırlanan "Şairler ve Yazarlar Antolojisi Kitabı" tanıtıldı. Törende konuşan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, “Söz uçar, yazı kalır derler. Biz de söz uçmasın yazı kalsın, diye şair ve yazarlarımızın eserlerini bir araya getirdik” diye konuştu.

BÜYÜK ŞAİRLER YETİŞTİRMİŞ BİR MİLLETİZ

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte Şairler ve Yazarlar Antolojisi Kitabı tanıtılırken, şair ve yazarlara plaket verildi. Resim ve heykelde batının çok ileride olduğuna dikkati çeken Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, "Bizim medeniyetimiz de kendine ait ürünleri geliştirmiş. Kendimize ait mimarimiz, çini sanatımız var. Edebiyat konusunda da Ruslar ve İngilizler eserler otaya çıkarmış ama şiir tam bize göre alan. Nedim'ler, Fuzuli'ler ve Ali Şir Nevai’ ler gibi çok büyük şairler yetiştirmiş bir medeniyetin çocuklarıyız. Yakın zamana baktığınızda Yahya Kemal'ler, Necip Fazıl'lar, Mehmet Akif'ler ve Nazım Hikmet'ler gibi çok büyük şairler yetiştirmiş bir milletiz” ifadesini kullandı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

" ‘ Söz uçar, yazı kalır ' derler. Biz de söz uçmasın yazı kalsın, diye Kırıkkale'mizin yazar ve şairlerinin eserlerini bir araya getirdik" ifadelerini kulanan Vali Tekbıyıkoğlu, kitabın hazırlanmasında emeği geçen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kırıkkale Şairler ve Yazarlar Derneği ile Medya ve Gazeteciler Cemiyeti'ne teşekkür etti. Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Şevket Özsoy da bu çalışmayla Kırıkkale'nin bir eksiğini gidermeye çalıştıklarını belirterek, kitabın çıkarılmasında destek veren Kırıkkale Valiliği ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne teşekkür etti. Şiir ve müzik dinletisinin sunulduğu programda, katılımcılara Şairler ve Yazarlar Antolojisi Kitabı hediye edildi.

Bu haber toplam 14 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.