Su kesileceği haberi asılsız

Su kesileceği haberi asılsız
Kırıkkale Belediyesi bazı internet siteleri tarafından ‘Sular kesilebilir’ şeklindeki gündeme getirilen iddiaları yalanladı. Haberi Kırıkkale içme suyu otomasyon sistemi (SCADA) verilerini kamuoyu ile paylaşarak yalanlayan Kırıkkale...

Kırıkkale Belediyesi bazı internet siteleri tarafından ‘Sular kesilebilir’ şeklindeki gündeme getirilen iddiaları yalanladı. Haberi Kırıkkale içme suyu otomasyon sistemi (SCADA) verilerini kamuoyu ile paylaşarak yalanlayan Kırıkkale Belediyesi “Su kesileceği haberi tamamen asılsızdır. Yeşil Vadi Su Birliğinde bulunan pompalarda her hangi bir arıza bulunmamaktadır” ifadelerine yer verdi.

DAHA ÖNCEDE İDDİA EDİLMİŞTİ

İddiaları sistem verileriyle yalanlayan Kırıkkale Belediyesi konuyla ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada “Daha öncede defaten “Kırıkkale’de Sular Kesilebilir” şeklinde yalan haber yapan, sokak yıkama çalışmalarını su patlağı gibi lanse eden ancak her hangi bir kesinti yaşanmaması rağmen yada açıklayıcı bilgi verilmesine rağmen haberini düzeltme erdemi göstermeyen, Kırıkkalelilerden özür dilemeyen bazı İnternet Sayfaları 09/Ekim/2021 günü tekrar “Sular Kesilebilir” şeklinde gazetecilik bilincinden, sorumluluğundan uzak bir habere imza atmasını yine üzüntü ile gözlemledik” sözlerine yer verildi.

İDDİALAR TAMAMEN ASILSIZ

Kırıkkale Belediyesi tarafından yapılan açıklamanın devamında “Değerli Kırıkkaleli vatandaşlarımız arasında kaygı oluşturan haberde, her hangi bir kaynak göstermeden “su pompalayan terfi sisteminde arıza meydana geldi”, “…getirilebilirse…”, “….ne zaman tamir edileceği belirsiz…”, olmayan su kesintisi için “yine belediye bir açıklama yapmadı” şeklinde ucu açık cümlelerle yapılan gazetecilik ilkelerinden uzak haberin başta sona YALAN ve iddiaların tamamen ASILSIZ olduğunun altını çiziyoruz”

ARIZA BULUNMAMAKTADIR

Açıklamada “Yeşil Vadi Su Birliğinde bulunan pompalarda her hangi bir arıza bulunmamaktadır. Depolarımızda  değerli Kırıkkaleli hemşehrilerimizin günlük ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde su mevcuttur. Kullanılan su miktarı kadar Yeşil Vadi Su Birliğindeki pompalardan basılan su ile depolarımız su ile beslenmektedir”.

HUKUKİ MÜCADELEMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

“Yapılan bu asılsız haberler kelimenin tam anlamı ile Kırıkkalemiz için cansiparane, mesai merfumu gözetmeksizin çalışan arkadaşlarımızın emeklerini karalamaktan başkaca bir amaç taşımamaktadır. Kırıkkale Belediyesinin, yalan haberlerle kendilerini muhattap kabul ettirmeye çalışan kişilerin sosyal medyada belgesiz şekilde yaptığı her yalan paylaşımına cevap verme gibi bir zorunluluğu yoktur. Kimler tarafından beslenildiği tarafımızca çokça iyi bilinen Kırıkkale Belediyesinin yükselen başarısının, yalan haberlerle kısıtlamaya çalışan kişilere karşı izin verilmeyecek, aziz Kırıkkaleli hemşerilerimize doğru bildiğimiz yolda hizmet vermeye devam edeceğiz. Son olarak gazetecilik bilincinden uzak haber yapan, Kırıkkaleli vatandaşlarımız arasında kaygı oluşturan bu konuda yalan ve iftira atanlarla hukuki mücadelemizi devam ettireceğimizi belirtiriz” denildi. HABER: Şeyma Fidan

Bu haber toplam 4 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.