Sulakyurt çayı taştı

Sulakyurt çayı taştı
Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde şiddetli yağış etkisini gösterdi. İlçe içerisinden geçen Sulakyut Çayının debisi artarken, belediyenin daha önceden aldığı tedbirler faydasını gösterdi. Sulakyurt çayının bazı bölgelerden...

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde şiddetli yağış etkisini gösterdi. İlçe içerisinden geçen Sulakyut Çayının debisi artarken, belediyenin daha önceden aldığı tedbirler faydasını gösterdi. Sulakyurt çayının bazı bölgelerden taştığı gözlenirken, selin ilçe merkezinde bazı bölgelerde alt ve üst yapıya zarar verdiği bildirildi.

İLÇE MERKEZİNDE ETKİLİ OLDU

Sulakyurt ilçe merkezinde etkili olan şiddetli yağış beraberinde sel getirdi. Meydana gelen sel bazı mahallelerde alt ve üst yapıya zarar verdi. İlçe içerisinden geçen Sulakyurt çayının debisi yükseldi. Sulakyurt çayının kenarlarına yapılan istinat duvarı ve dere yatağı temizliğinin faydası şiddetli yağışta iyiden iyiye hissedildi. Dere yatağının yüksek olması nedeniyle sel kontrollü şekilde ilerlerken, bazı bölgelerde suni göletler oluştu. İlçede bulunan elektrik trafosunu su basarken, belediye ekipleri su çekme çalışması gerçekleştirdi. Belediye Başkanı İsmail Bildik sürdürülen çalışmaları yerinde takip etti.

2019’DAN BU TARAFA BÖYLE YAĞIŞ GÖRMEMİŞTİK

Çalışmaları yerinde inceleyen Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik “Korkucu bir sel yaşadık. Yaklaşık yarım saat içerisinde belki metre kareye 50 kg civarında yağış düştü. Şuanda dere dolmak üzere. Allahtan daha önceden Sulakyurt çayımızın yatağını daha önceden yaptırmıştık. Yaptırmasaydık her halde Sulakyurt sel altında kalırdı. Şuana kadar gelen her hangi bir can kaybımız yok. Sulakyurt belediyesi olarak tüm ekiplerimizle sahadayız ve vatandaşımızın yanındayız. 2019 Haziran’dan sonra böyle bir yağış görmemiştik. Şiddetli yağış alt ve üst yapımıza zarar verdi. Yağışın kesilmesinin ardından hasar tespit çalışmalarımızı yaparak yaraları saracağız” dedi.

Bu haber toplam 10 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.